Cannes 2018: Gaspard Noé, Pierre Salvadori şi Romain Gavras, în Quinzaine des Réalisateurs

0
135 vizualizari

Cele mai noi filme ale regizorilor Gaspar Noé, Pierre Salvadori, Romain Gavras şi Philippe Faucon vor fi prezentate în Quinzaine des Réalisateurs, secţiunea paralelă a Festivalului de la Cannes, care, anul acesta, sărbătoreşte a 50-a ediţie şi pune în valoare cinematografia în limba spaniolă.

 

20 de filme, dintre care şase franceze şi şase în limba spaniolă – din Spania, Argentina, Columbia -, vor fi prezentate de echipa lui Edouard Waintrop, delegatul general al secţiunii. În 2019, acesta va fi înlocuit, după şapte ani la conducerea Quinzaine, de italianul Paolo Moretti, care a mai lucrat şi pentru Festivalul de la Veneţia, potrivit AFP.

Anul acesta, printre peliculele care vor fi prezentate în această secţiune se numără “Climax”, al controversatului Gaspar Noé, “En liberté!”, o comedie de Pierre Salvadori, “Amin”, de Philippe Faucon, “Les confins du monde”, de Guillaume Nicloux, “Le monde est à toi”, de Romain Gavras, şi “Joueurs”, de Marie Monge.

De asemenea, va putea fi vizionat filmul columbian “Les oiseaux de passage”, de Ciro Guerra şi Cristina Gallego, care va deschide Quinzaine.

 

Animaţia va fi reprezentată de “Mirai, ma petite soeur”, de Maromu Hosoda.

În secţiunea Quinzaine des Réalisateurs este decernat trofeul Carrosse d’Or, atribuit în fiecare an unui regizor ales de comunitatea internaţională a cineaştilor pentru curajul şi independenţa operei sale cinematografice. În acest an, trofeul Carrosse d’Or este atribuit cineastului american Martin Scorsese.

Quinzaine des Réalisateurs, care, anul acesta, se va derula în perioada 9 – 19 mai, este o secţiune specială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, care are ca scop prezentarea varietăţii de expresie din cinematografia mondială. De-a lungul timpului, în secţiunea Quinzane des Réalisateurs au fost prezenţi regizori precum Werner Herzog, Martin Scorsese, Michael Haneke, Jim Jarmush, Luc şi Jean-Pierre Dardenne.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 8 – 19 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.