INS: Producţia industrială a crescut cu peste 8% în primele 11 luni din 2017

0
148 vizualizari

 

În perioada ianuarie-noiembrie 2017, comparativ cu perioada ianuarie-noiembrie 2016, producţia industrială a fost mai mare cu 8,3% ca serie brută, respectiv cu 8,9%, ca serie ajustată sezonier, arată datele comunicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

În perioada ianuarie-noiembrie 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, producţia industrială – serie brută – a fost mai mare cu 8,3%, ca urmare a creşterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+9%), industria extractivă (+6%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,2%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-noiembrie 2017, comparativ cu perioada ianuarie-noiembrie 2016, a crescut cu 8,9%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+9,3%), industriei extractive (+5,4%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,6%).

Potrivit INS, indicii producţiei industriale descriu evoluţia industriei pe total, secţiuni (industria extractivă, prelucrătoare şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat), diviziuni CAEN Rev.2, precum şi pe marile grupe industriale. Calcul indicilor are la bază un eşantion de produse reprezentative grupate în 777 de subclase elementare CPSA 2012, pentru care se înregistrează date cantitative privind producţia realizată. Agregarea indicilor primari se realizează printr-un sistem de ponderări succesive.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.