Primele 10 firme din lume, câștiguri cât jumătate din PIB-ul României

0
94 vizualizari

Primele 10 cele mai profitabile companii ale lumii au realizat în prima jumătate a anului 2017 câștiguri totale de 147 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din PIB-ul României realizat în anul 2017, care a fost echivalentul a 213,2 miliarde de dolari.

Primele trei clasate în topul mondial al profiturilor sunt compania petrolieră Saudi Aramco, din Arabia Saudită, care a înregistrat în primele șase luni ale anului 2017 profituri de 33,8 miliarde de dolari, urmată de Apple, care a înregistrat câștiguri nete de 28,9 miliarde de dolari, și Samsung – cu 14 miliarde de dolari raportate, relatează Bloomberg.

Ultimele trei cele mai profitaile companii din clasamentul celor 10 sunt Alibaba, cu 2,4 miliarde de dolari, Volkswagen cu 6,8 miliarde de dolari și Shell cu 7,4 miliarde de dolari.

Potrivit analizei Bloomberg, compania petrolieră Aramco este o piatră de temelie pentru economia globală, producând și vânzând în fiecare zi 10 milioane de barili de petrol, iar performanța financiară a firmei a reprezentat unul dintre cel mai mare secret în lumea businessului global din ultimii 40 de ani.

O primă vizualizare a finanțelor gigantului petrolier de stat arată că Aramco a câștigat 33,8 miliarde dolari, profituri nete în primele șase luni ale anului 2017, depășind giganți precum Apple Inc., JPMorgan Chase & Co. sau Exxon Mobil Corp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.