Vine o nouă revoluție. Fiscală

0
59 vizualizari

Ministrul finanțelor, Eugen Tedorovici, a anunțat, miercuri seara, că, până la finalul acestui an, Codul fiscal și Codul de procedură fiscală vor fi „consolidate” într-un singur text.

„Sunt multe propuneri foarte bune (n.red. – din partea mediului de afaceri, față de consolidarea Codului fiscal și a Codului de procedură fiscală). Nu este niciuna care să deranjeze, într-un fel sau altul, pe cineva în piață. (…) Nu veți vedea din mediul economic sau din partea oricui altcineva din piață vreo părere contra vreunei prevederi din această propunere. Și doamna prim-ministru a spus foarte clar: nu adăugăm niciun fel de taxă nouă sau cât să creștem cuantumul celor existente”, a afirmat Teodorovici, la Digi24.

Ministrul finanțelor susține că s-a luat această decizie, având în vedere că au fost foarte multe modificări în ultimii doi ani, atât la Codul fiscal, cât și la Codul de procedură fiscală, așa încât „este nevoie de o astfel de consolidare a celor două texte (Codul fiscal și Codul de procedură fiscală – n.red.)”.

„Pe lângă aceasta, noi am avut o discuție cu tot mediul de afaceri. Au trimis foarte multe propuneri de modificare a tot Codului fiscal și Codului de procedură fiscală, vizavi de simplificare, poate unele măsuri, la fel, cu impact foarte bun în economie. Acum, în luna septembrie, vom afișa, pe site-ul Ministerului de Finanțe, tot ce a venit din mediul de afaceri către Ministerul de Finanțe, ce a agreat ministerul de Finanțe ca măsuri a fi, posibil, până la final de an, adoptate, iar cele două acte normative să fie trecute prin Parlament, până la final de an, ca proiecte de legi, ca să intre de la 1 ianuarie. Piața nu se va supăra că vii și degrevezi”, a spus Tedorovici, potrivit cotidianul.ro.

Ministrul finanțelor a adăugat că va propunere ca, de anul viitor, Guvernele să poată doar elimina prevederi din Codul fiscal, iar doar Parlamentul să completeze, „atunci când situația economică o va impune, pentru a evita situații, când Guverne iresponsabile vin și taie și cresc TVA-ul, ca în anii trecuți”. „Poate revizuim Constituția”, a menționat Teodorovici, referindu-se la faptul că în alte țări aceste modificări sunt prevăzute în Constituție.

„Este și o chestiune care să fie agreată la nivel politic. Repet. Îmi doresc foarte mult o clasă politică, care, atunci când spune un lucru și, chiar dacă nu este legiferat, el să se respecte”, a apreciat Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.