Amenințarea lui Putin este reală și în creștere. “Mă aștept la probleme în toamnă”

0
96 vizualizari

Amenințarea lui Vladimir Putin este reală și în creștere, spune primul român desemnat să se ocupe de relația complicată dintre UE și SUA.

 Amenințarea lui Vladimir Putin este prezentă, reală și în creștere. “Mă aștept la o deteriorare a relațiilor undeva din toamnă. Este o perioadă în care Rusia trebuie să-și atenueze imaginea externă agresivă pentru a putea profita economic și în termeni de imagine de pe urma Campionatului Mondial de fotbal pe care îl găzduiește”, spune Nicolae Stefanuta, primul român care va reprezenta Uniunea Europeană în relația cu SUA.”Vladimir Putin nu respectă diplomația, Putin înțelege forța. A dovedit singur că intrarea în Organizația Mondială a Comerțului și câteva sute de tratate de prietenie și bună înțelegere sunt simplu praf în ochi. Vladimir Putin nu crede în multilateralism, Putin are că misiune restabilirea zonei de influența și ocupație din perioadă URSS și rearanjarea sistemului de relații internaționale pe fundamentul unor noi piloni, cel rusesc și cel chinezesc. În curând sper să avem și un ambasador SUA la Uniunea Europeană în tradiția predecesorilor săi”, explică Nicolae Stefănuță într-un interviu acordat Ziare.com.

Factorul Trump a dus paradoxal la mai multă integrare europeană, dar amenințarea lui Vladimir Putin este prezentă, reală și în creștere, susține primul român care va reprezenta Uniunea Europeană în relația cu SUA.

Vladimir Putin Nicolae Stefanuta a vorbit despre statele americane care încă respectă Acordul de la Paris, deși președintele Trump l-a denunțat, dar și despre educație, singura care reduce riscul imbecilității generate de inflația informațiilor false.

Nicolae Stefanuta este funcționar român al Uniunii Europene din 2007. Din 2012 gestionează portofoliul relației parlamentare între UE și SUA și în 2018 a fost nominalizat să conducă relația bilaterală în materie de politică externă în cadrul Biroului de legătură al Parlamentului European cu Congresul american, o premieră pentru un român.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.