Avocatul băgat în puşcărie de procurorul care îi curta nevasta crede că Protocoalele sunt sursa beţiei de putere din DNA

0
210 vizualizari

Sorin Calaigii a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, în urma unui dosar fabricat de un procuror DNA supărat că soţia avocatului i-a refuzat avansurile.

Abuzurile l-a care a fost supus avocatul constănţean Sorin Calaigii nu s-au oprit odată cu decizia definitivă care l-a trimis după gratii, alături de colega lui, avocata Mihaela Bodîrlău.

Văzând că aceasta din urmă a reuşit să vorbească într-un interviu dat din Penitenciarul Târgşor despre abuzurile procurorului DNA Andrei Bodean – cel care a reuşit să îi trimită pe amândoi după gratii folosindu-se de denunţurile mincinoase date de nişte interlopi – Calaigii ar fi vrut şi el să îşi spună povestea.

Numai că directorul Penitenciarului Poarta Albă, acolo unde avocatul execută pedeapsa în regim semideschis, i-a interzis să vorbească cu jurnaliştii, astfel că avocatul a trimis un memoriu către EVZ, prin intermediul reprezentantului său legal. 

Scrisoare din puşcărie

„Surprinzător şi incredibil, directorul Penitenciarului Poarta Albă a avizat negativ acest interviu, cenzurându-l efectiv prin refuzul mascat printr-o eventuală grija pentru integritatea mea corporală. Argumentul este unul ciudat, în contextul în care în anul 2017 pentru circa 6-8 luni am fost repartizaţi toţi (eu şi „denunţătorii”) pe aceeaşi secţie a penitenciarului, camerele fiind aproape faţă în faţă. Erau şi atunci la Bucureşti în plângerea formulată de mine, oare atunci nu erau periculoşi?! Parcă confirmând existenţa protocoalelor secrete şi judecătorul delegat Costin Smarandi îmi cenzurează dreptul de a face declaraţii, motivarea acestuia fiind una fantasmagorică. Consider că această atitudine manifestată faţă de mine de către funcţionarii penitenciarului, de a cenzura acest interviu, este un atentat la libertatea cuvântului, la libertatea de exprimare, garantate de art.29 şi art. 30 din Constituţia României şi de art. 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”, arată avocatul.

Sorin Calaigii arată în memoriu că interdicţia de a-şi prezenta versiunea sunt dovada funcţionării protocoalelor secrete şi la nivelul sistemului penitenciar, nu numai a celui judiciar.

„Acestă cenzură reprezintă o confirmare a existenţei şi a funcţionării „Protocoalelor secrete” – acte neconstituţionale şi nelegale – şi în judeţul Constanţa, atât la nivelul organelor judiciare (DNA Constanţa, Curtea de Apel Constanţa, dar şi la nivelul administraţiei Penitenciarului Constanţa”, scrie Sorin Calaigii.

Mai răi decât infractorii pe care îi anchetează

Din spatele gratiilor, Sorin Calaigii vorbeşte despre abuzurile la care a fost supus şi creionează profilul celor care le-au comis.

„Atât în ce mă priveşte, dar şi în ce priveşte situaţia altor persoane condamnate în aceşti ultimi ani, am constatat modul abuziv în care li s-au instrumentat dosarele penale, fiind trimişi la închisoare cu încălcarea tuturor drepturilor fundamentale ce ţin de noţiunea de dreptate şi adevăr, de ideea de justiţie imparţială întemeiată pe probe concludente şi temeinice”, arată avocatul.

„Din păcate, am constatat că mulţi funcţionari ce alcătuiesc corpul organelor judiciare ale statului (poliţişti, procurori, judecători), persoane care ar trebui prin propria demnitate şi conduită să reprezinte o garanţie a respectării actului de justiţie, se transformă prin încălcarea flagrantă a normelor de procedură penală în indivizi mult mai periculoşi şi iliciţi decât cei pe care îi cercetează.

Acest comportament este din păcate susţinut şi înlesnit de mecanismul de opresiune stalinistă creat de existenţa acestor protocoale secrete. Aceste manifestări inadecvate funcţiilor pe care le deţin în justiţia din România fac de prisos vieţile oamenilor ce au pieritîn decembrie 1989 şi fac deşarte idealurile pentru care aceşti oameni au murit în Revoluţia Română.

Cazul judecătoarelor achitate după 7 ani

Avocatul Sorin Calaigii face referire în memoriu la cazul judecătoarei Gabriela Bîrsan de la Instanţa Supremă, care a fost acuzată de procurorii DNA de fapte de corupţie, alături de colegele ei de la Secţia contencios administrativ, Iuliana Puşoiu şi Corina Corbu. La capătul a şapte ani de procese, cele trei au fost achitate definitiv. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.