Fenechiu, Nastase, Voiculescu pot primi despagubiri pentru ca au facut puscarie in conditii necorespunzatoare

0
122 vizualizari

Detinutii care au fost inchisi incepand cu 24 iulie 2012 si care au fost eliberati pana la data intrarii in vigoare a Legii recursului compensatoriu, 19 octombrie 2017, vor primi despagubiri, potrivit unui anunt facut de ministrul Justitiei.

“Avem masuri de natura legislativa pe care trebuie sa le propunem in aplicarea hotararii pilot (a CEDO – n.red.). (…) Legea 169 a dat beneficiul celor sase zile considerate executate la 30 in conditii necorespunzatoare, dar unii detinuti au iesit din penitenciar inainte de octombrie 2017. Au stat in conditii necorespunzatoare si nu au beneficiul celor sase zile. CEDO ne spune sa gasim si pentru ei un remediu, prin care sa le conferim despagubiri, de data aceasta in bani.

Printre infractorii celebri care au fost incarcerati in aceasta perioada se numara mai multi politicieni:

– fostul premier Adrian Nastase – condamnat la patru ani si jumatate de inchisoare in dosarele Zambaccian si Trofeul Calitatii, care a fost liberat in august 2014;

– fostul senator PSD, Catalin Voicu, condamnat la 7 ani de inchisoare pentru coruptie, eliberat in februarie 2016;

– fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani si jumatate in dosarele Transfromatorul si Spaga pentru contracte la ministerele Justitiei si Sanatatii, eliberat in august 2017.

ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.