Adevărul despre închisorile și deținuții din România, dezvăluit de ultimul raport al Consiliului Europei

0
55 vizualizari

Un raport publicat marți de Consiliul Europei arată cum a evoluat situația în închisorile din Europa timp de zece ani, inclusiv în România. Deținutul român are, în medie, 34 de ani, își petrece puțin peste trei ani în închisoare, iar în detenție stă înghesuit. Din 100 de deținuți, cinci sunt femei.

 

Consiliul Europei este cea mai mare organizație în materie de drepturi ale omului de pe continent și include 47 de state membre, dintre care 28 sunt state membre ale Uniunii Europene.

 

Consiliul Europei a publicat marți două rapoarte: unul arată cum a evoluat situația în închisorile europene în intervalul 2005 – 2015, iar cel de-al doilea surprinde schimbările care s-au produs în ceea ce-i privește pe infractorii străini aflați în închisoare sau sub probațiune între 2009 și 2015.

 

Raportul „Închisorile din Europa 2005-2015” relevă că în acești zece ani repartizarea geografică a ratei de încarcerare (numărul de deținuți la suta de mii de locuitori) a rămas stabilă în Europa. În acest interval, țările în care rata de încarcerare a crescut cel mai mult au fost Albania, Georgia, Lituania, Macedonia, Muntenegru și Turcia. În schimb, Germania și Olanda s-au alăturat țărilor cu cea mai mică rată de încarcerare, în timp ce în cazul Estoniei și Letoniei s-au înregistrat scăderi semnificative. Citește știrea integrală pe www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.