Președintele Comisiei de la Veneția: „Deciziile Curților Constituționale, DEFINITIVE, OBLIGATORII și TREBUIE SĂ FIE IMPLEMENTATEA! Apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt INADMISIBILE”

0
107 vizualizari

Surse din cadrul Comisiei de la Veneția au declarat pentru Q Magazine că președintele Comisiei, Gianni Buquicchio, a trimis zilele trecute o scrisoare către judecătorii Curții Constituționale din România.

 

Scrisoarea conține răspunsul președintelui Buquicchio la sesizarea transmisă în urmă cu circa două săptămâni de președintele Valer Dorneanu, prin care erau arătate presiunile și declarațiile publice făcute de mai mulți lideri politici la adresa judecătorilor constituționaliști și care îndemnau la nerespectarea deciziilor Curții.

 

Potrivit scrisorii intrate în posesia Q Magazine, președintele Comisiei de la Veneția susține că deciziile Curții Constituționale pot fi criticate pentru deoarece libertatea de exprimare este una dintre valoarile fundamentale într-un stat democratic, „dar deținătorii funcțiilor publice trebuie să se abțină în criticile lor. Criticile nerespectuoase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt INADMISIBILE.”

 

Citește știrea integrală pe evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.