Românii se întorc ACASĂ. Mobilizare la MITINGUL DIASPOREI: “România, trezeşte-te!”

0
139 vizualizari

Românii din Diaspora şi cei care au rămas în ţară îşi unesc forţele, vineri, 10 august, în Piaţa Victoriei, din Capitală, la “Mitingul Diasporei“. Anunţat pe diverse grupuri de pe reţelele de socializare încă de acum două luni, mii de români au anunţat că se întorc în ţară pentru a lua parte la protest. De la începutul săptămânii, coloane de maşini s-au format la vămile Borș și Nădlac, toate având ca destinaţie finală Capitala. Pe drum, aceştia au fost întâmpinaţi de români cu steaguri, tobe şi chiar cu pâine şi sare. În acelaşi timp, românii care nu vor putea ajunge în Bucureşti au anunţat că se vor mobiliza în marile oraşe din ţară. Toată desfăşurarea evenimentelor poate fi urmărită live, pe Realitatea Tv, aici.

În jurul orei 11.00, aproape 200 de oameni erau strânşi în Piaţa Victoriei. Totodată, pe Aeroportul Otopeni continuă să vină oameni care vor participa la mitingul diasporei. Unii dintre ei, chiar din Canada.

Protest 10 august. Zeci de persoane s-au strâns, vineri dimineața, în Piața Victoriei, la mitingul diasporei. În zona delimitată cu garduri de forțele de ordine în Piața Victoriei sunt instalate două corturi și este parcată și o rulotă.

MITING DIASPORA”. Deşi protestul nu are un organizator oficial, fiind promovat şi susţinut de mai multe asociaţii şi platforme civice, zeci de mii de oameni au răspuns evenimentelor organizate pe reţelele de socializare.

Oamenii şi-au anunţat prezenţa în Piaţa Victoriei începând cu ziua de vineri, ora 10:00, însă aceştia au început să se strângă în faţa Guvernului încă de joi dimineaţa. Joi seara, la ora 21:00, potrivit Realitatea TV, în Piaţă erau aproximativ 150 de persoane. Acestea purtau steaguri şi scandau lozinci împotriva Guvernului: “Jos PSD! Justiţie, nu corupţie! DNA, să vină să vă ia!“, dar şi “România, trezeşte-te!

Mii de români s-au mobilizat deja şi în marile oraşe din ţară. Zeci de protestatari din diasporaau ajuns, vineri, la Sibiu. Majoritatea timișoreni plecați de peste 20 de ani în țări precum Germania sau Italia, spun că vor să se întoarcă acasă, dar întâi ceva trebuie să se schimbe în România, scrie turnulsfatului.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.