România, țara unde educația sexuală se face ”din filmele porno”. Copiii care fac copii din cauza nepăsării statului

0
233 vizualizari

România e repetentă la educaţie sexuală. Azi este sărbătorită Ziua Mondială a Populaţiei, iar anul acesta, ONU a ales ca temă planificarea familială. Naţiunile Unite cer ca aceste servicii să fie disponibile, accesibile şi de calitate în întreaga lume. Pentru că a şti şi a decide asupra viitorului tău şi al familiei tale este un drept universal, potrivit ONU. Nu şi în România, însă.

 

Aici, niciunul dintre criteriile Naţiunilor Unite nu este respectat. Este unul, deşi nu singurul, dintre motivele care fac ca ţara noastră să aibă cea mai mare rată a copiilor născuţi de mame adolescente din Europa. Avem şi una dintre cele mai mari rate ale avortului. 

 

  • Statul nu mai susţine planificarea familială şi a încetat să acorde sprijin medicilor de familie în acest domeniu. Cel mai dur a fost lovită populaţia din mediul rural.
  • 332 din cei aproape 900 de copii născuţi de mame cu vârste sub 14 ani în UE sunt din România.
  • Aproape 70% dintre femeile cu vârsta între 15 şi 49 de ani folosesc contraceptive, însă doar 57% dintre ele au acces la mijloace moderne şi nu se bazează pe „leacuri băbeşti”.

Unu din trei copii născuţi în Uniunea Europeană de mame mai tinere de 14 ani provine din România. Sunt peste 330 de astfel de cazuri înregistrate în ţara noastră în 2016, potrivit datelor Eurostat. Toate studiile arată că, după ce nasc, majoritatea acestor fete nu mai au aproape nicio şansă la o viaţă normală. Trebuie să renunţe la şcoală, devin condamnate la o viaţă de lipsuri şi unele ajung chiar să fie date afară din casă de propria familie.

 

Şi, atunci, cum putem evita astfel de cazuri? Citește știrea integrală pe www.libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.