O echipă internaţională de cercetători lucrează la un vaccin revoluţionar împotriva HIV

0
129 vizualizari

O echipă internaţională de cercetători lucrează la un vaccin împotriva HIV, demonstrând că un medicament nou a declanşat o reacţie de protecţie din partea sistemului imunitar la oameni şi a împiedicat infectarea a două treimi dintre maimuţele incluse în cercetare, relatează The Telegraph.

 

În cei 35 de ani de la declanşarea epidemiei de HIV, doar patru vaccinuri au fost testate pe oameni, iar cel mai bun dintre acestea a redus rata infecţiilor cu 31%, ceea ce a dus la întreruperea studiilor clinice. O echipă internaţională de cercetători a arătat că noul vaccin a întărit sistemele imunitare la aproape 400 de adulţi sănătoşi. În plus, dintre maimuţele macac vaccinate şi expuse la boală de şase ori, numai o treime au fost infectate.

 

În prezent, cercetători de la instituţii precum Harvard, MIT şi Institutul Naţional pentru Sănătate au început să testeze 2.600 de femei din sudul Africii care riscă să fie infectate şi speră să aibă rezultatele până în 2021.

 

Studiul clinic a fost numit ”Imbokodo”, care în limba zulu înseamnă ”stâncă”, pentru a reprezenta forţa femeilor şi importanţa lor în comunitate. ”Aceste rezultate reprezintă un moment de referinţă important”, a declarat profesorul Dan Barouch, de la Harvard Medical School, Boston, şi Beth Israel Deaconess Medical Centre, care a condus studiul. Citește știrea integrală pe www.ziaruldeiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.