PREMIERĂ – Facebook ia măsuri pentru a PREVENI sinuciderile

0
101 vizualizari

 

După mai multe luni de testare, Facebook a decis să extindă la nivel global tehnologia care îi permite să depisteze tendinţele de suicid ale utilizatorilor săi. Vorbim, mai exact, despre un sistem de inteligenţă artificială care va scana orice tip de conţinut postat în cadrul reţelei sale sociale, indiferent că vorbim de text, imagini sau video, pentru a preveni sinuciderile, scrie NEWS.RO.

 

Sistemul proactiv de detecţie va analiza postările utilizatorilor pentru a intui când aceştia s-ar putea gândi să se sinucidă. Specialiştii spun că Inteligenţa Artificială este capabilă însă să depisteze tendinţele suicidale care reies din materialele postate pe Facebook.

Pentru această funcţionalitate, Facebook a pus la cale o procedură complexă. După depistarea unei persoane care ar putea să se sinucidă, AI-ul notifică echipa de operatori pe care Facebook a organizat-o special în acest scop.

Inteligenţa artificială va trimite către operatori conţinutul considerat suspect, iar aceştia, dacă într-adevăr consideră că este cazul, vor lua legătura cu autorităţile locale şi cu prietenii respectivului.

În acest scop, Facebook colaborează cu peste 80 de instituţii care se ocupă cu prevenirea sinuciderilor.

 

Tehnologia va fi disponibilă la nivel global, cu excepţia Uniunii Europene, unde Facebook se teme că acţiunile sale i-ar putea atrage sancţiuni pentru încălcarea intimităţii utilizatorilor.

Ca şi în cazul altor giganţi din domeniul tehnologiei, suspiciunile nu sunt tocmai nefondate. Utilizatorii se pot întreba, pe bună dreptate, ce alte aspecte ale vieţii lor, ce alte idei şi convingeri personale pot fi urmărite de Facebook.

 

De altfel, utilizatorii nu pot opta să nu fie supuşi acestei scanări a conţinutului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *