20 de țări pentru un trai bun

0
279 vizualizari

Elveția a fost numită pentru a doua oară consecutiv „cea mai bună țară din lume“, potrivit unui raport realizat de US News&World Report. Lista adună rezultatele de la 21.000 de oameni din toată lumea, care au dat note țărilor de origine bazându-se pe 65 de atribute, printre care fericirea, educația, influența, oportunitățile economice și multe altele. Iată și clasamentul:

 1. Elveția

Elveția este binecunoscută pentru neutralitatea sa, rata mică de șomaj și putere economică. Chiar dacă este o ţară mică, elvețienii au câștigat mai multe premii Nobel pe cap de locuitor, mai mult practic decât oricare altă țară. Elvețienii apreciază foarte mult încrederea, mediul, drepturile omului, educația, sănătatea și stabilitatea economică. Accesibilitatea și puterea militară nu sunt însă niște puncte forte ale Elveției.

 1. Canada

Canada este cunoscută pentru multiculturalism și standarde
înalte de viață. Calitatea vieții a fost apreciată cel mai bine din întreaga lume, cu scor perfect la stabilitate politică, siguranță și piața joburilor. A fost catalogată a treia din punctul de vedere al educației și a doua la transparență. Are de suferit însă la capitolele calitatea distracției și moștenire culturală.

 1. Germania

Germania, una dintre cele mai mari puteri economice, este cunoscută pentru forța de muncă bogată și a primit scor perfect pentru antreprenoriat. A primit note mari pentru conexiuni internaționale, educație, stabilitate economică și puternice alianțe internaționale. În schimb, foarte puțini nemți au apreciat distracția, fericirea și prietenia națiunii.

 1. Marea Britanie

Influența internațională a Marii Britanii își are rădăcinile în istorie ca fiind cel mai mare imperiu din lume. A primit note mari la drepturile omului, conexiuni internaționale și putere politică. Dar nu strălucește la salarii şi accesibilitate.

 1. Japonia

A treia economie a lumii și lider din punctul de vedere al tehnologiei, Japonia a primit scor mare la antreprenoriat, educație și putere mondială. Japonezii și-au descris țara ca fiind modernă, prestigioasă și inovativă. Japonia mai are însă de învățat la capitolele libertate religioasă și egalitatea sexelor.

 1. Suedia

Ca țară neutră timp de secole, puterile Suediei se concentrează pe drepturile omului și servicii publice. Ca și în alte țări nordice, suedezii au acces gratuit la sistemul de sănătate și la educație pentru toți cetățenii. Suedia a primit note mari pentru mediu, egalitatea sexelor și pentru transparența afacerilor și a celei guvernamentale. Suedezii o consideră însă inaccesibilă, săracă în cultură și în distracții.

 1. Australia

Australia este o țară bogată, cu rata speranței de viață și calitatea vieții foarte mare. Australienii
și-au descris țara ca fiind pitorească, prietenoasă și fericită. Note mari au primit sistemul educațional, infrastructura și stabilitatea politică. Puterea mondială și moștenirea culturală au primit note mici.

 1. SUA

SUA au pierdut patru locuri în 2017 față de 2016 și încă unul în 2018. Reprezintă în continuare cea mai influentă putere economică și militară din lume și binecunoscută pentru diversitatea și influența media. Americanii apreciază oportunitățile antreprenoriale, libertatea religioasă, semnificația culturală și puterea internațională. Cele mai mici note s-au acordat pentru accesibilitate, salarii și mediu.

 1. Franța

Franța este una dintre ele mai mari economii, cu puternice influențe culturale din lume. A primit note mari pentru drepturile omului și alianțe internaționale. Francezii și-au descris țara ca fiind prestigioasă, în pas cu moda, trendy și cu multe conexiuni. În schimb, francezii nu apreciază accesibilitatea și siguranța.

 1. Olanda

Este lider internațional în ceea ce privește drepturile omului și este prima țară din lume care a legalizat căsătoriile de același sex în anul 2001. Este recunoscută ca fiind națiunea cu salarii mari și agricultură puternică. Note mari s-au dat pentru egalitatea sexelor, educație, infrastructură și stabilitate economică, iar foarte mici pentru accesibilitate.

 1. Danemarca

Danezii au acces la asistență medicală universală și educație gratuită, iar scoruri aproape perfecte s-au dat pentru calitatea veniturilor, siguranță și stabilitate economică. Guvernul danez este cunoscut pentru transparență și rata mică de corupție. În același timp, Danemarca are taxe foarte mari, printre cele mai mari din lume, și a primit note mici la accesibilitate.

 1. Norvegia

Norvegia este cunoscută pentru venituri, creșterea sectorului privat și cultură scandinavă distinctă. S-au dat note mari la mediu, drepturile omului și libertate religioasă, educație, calitatea vieții și transparența în afaceri. Note mici a primit pentru leadership mondial, influență politică și putere militară.

China a fost apreciată ca putere economică
 1. Noua Zeelandă

Este lider mondial în ceea ce privește capitolele pace și securitate internațională. A fost catalogată ca fiind cea mai pitorească țară din lume, cu o puternică industrie de turism, mare parte datorată filmărilor la „Stăpânul inelelor“. Note mari au fost și la mediu, fericire și stabilitate economică. Noua Zeelandă a primit note mici la accesibilitate și putere globală.

 1. Finlanda

Finlanda este lider mondial în educație și calitatea vieții. Țara nordică are scor bun la egalitatea sexelor, mediu și drepturile omului. Dar finlandezii spun că țara lor stă prost la capitolele calitatea mâncării, distracții și cultură. Și la putere militară s-a primit scor mic.

 1. Italia

Italia are una dintre cele mai puternice economii turistice din Europa și este cunoscută pentru istoria și cultura sa. Italienii o descriu ca fiind prietenoasă, pitorească și în pas cu moda, cu scoruri perfecte la accesibilitate culturală și mâncare. Dar tot ei au listat-o ca fiind una dintre cele mai corupte națiuni din Uniunea Europeană, cu o creștere economică lentă. Italienii se caracterizează ca fiind nefericiți din cauza birocrației, a lipsei transparenței și taxelor.

 1. Singapore

Este una dintre cele mai bogate țări, cu rată de șomaj foarte mică și cu o economie în creștere. A primit scor mare la piața joburilor. Totuși, note mici au fost date pentru accesibilitate, salarii și influență politică.

 1. Austria

Este țara care are cele mai bune standarde de viață din lume și note bune a primit la cetățenie și calitatea vieții. Scor perfect a fost primit pentru drepturi de proprietate și educație. În același timp însă, Austria nu este percepută ca fiind puternică la nivel global, cu scoruri mici la influență politică și putere militară.

 1. Luxemburg

Este țara recunoscută ca fiind deopotrivă cea mai mică din lume, dar și cea mai bogată, a fost catalogată ca fiind cea mai prietenoasă din punctul de vedere al afacerilor. La fel s-a întâmplat și în cazul stabilității economice, al educației și dreptului de proprietate. Dar locuitorii din Luxemburg simt că mai trebuie lucrat la capitolul cultură, acordând scoruri mici la aventură, influență culturală și calitatea mâncării.

 1. Spania

Punctele forte ale Spaniei ar fi moștenirea și cultura. Spaniolii
și-au descris țara ca fiind aventuroasă, influentă, fericită și accesibilă din punct de vedere cultural. Însă note proaste s-au primit la categoria putere, taxe și calitatea veniturilor, care arată că Spania mai are drum lung de făcut din punct de vedere economic.

 1. China

Fiind a doua putere economică din lume, după SUA, China a primit multe puncte la putere, economie și categorii antreprenoriale. Dar dezvoltarea comercială rapidă a țării depășește cu mult calitatea vieții cetățeanului mediu. Scorul a fost mic la egalitatea sexelor, libertatea religioasă și siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.