Au refăcut gașca! Victor Socaciu și Vasile Șeicaru cântă împreună ca-n ’80, cu Ducu Bertzi în locul lui Ștefan Hrușcă 

0
26 vizualizari

În anii ’80, Ștefan Hrușcă, Victor Socaciu și Vasile Șeicaru formau una dintre cele mai iubite trupe, stadioanele fiind mici pentru popularitatea lor. Au susținut sute de concerte împreună, în țară și peste hotare – au ajuns chiar și în Cuba și Coreea de Nord în anii comunismului!

 

După 3 decenii, Socaciu și Șeicaru au decis să refacă trioul și să urce din nou pe scenă împreună. Cum însă Ștefan Hrușcă e mutat de ani buni în Canada și nu mai dă pe-acasă decât în prag de iarnă, ca să cânte celebrele sale colinde, trioul de aur al folkului românesc va fi completat de un alt maramureșan, unul la fel de îndrăgit ca Ștefan Hrușcă: Ducu Bertzi. Cei trei vor pleca într-un turneu național în care vor rememora cu iubitorii genului vremurile de glorie ale muzicii folk.

 

Din păcate, formula consacrată nu se va reface niciodată. Vasile Șeicaru nu poate ierta faptul că Hrușcă a îngropat prietenia lor odată cu plecarea în Canada și că nu l-a invitat niciodată să cânte alături de el la concertele susținute în timpul Sărbătorilor de Iarnă în România.

 

În toată acestă perioadă, Victor Socaciu s-a întors la scena muzicală după un mandat politic de consul general la Montreal, iar Șeicaru a continuat să cânte singur, fiind o prezență constantă la festivalurile de folk, exact ca Ducu Bertzi.

 

Sursa www.libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.