Vizitează Evia de Paște, cea mai pitorească insulă grecească

0
231 vizualizari

Cu ocazia vacanței de Paște poți descoperi Evia, una dintre cele mai liniștite destinații europene care deși este a doua cea mai mare dintre insulele grecești nu se bucură de atâta faimă precum popularele Creta, Thassos sau Zakynthos.

Insula Evia, puternic ancorată în tradiții și obieiuri, găzduiește plaje sălbatice și sate de munte izolate dar binecuvântate cu peisaje armonioase. Capitala Halkida este legată de Atena prin două poduri, ceea ce face ca vacanța ta aici să fie una memorabilă cu posibilitatea vizitării principalului oraș al Greciei. În plus, paleta mare de atracții istorice și naturale, izvoarele termale din Edipsos sau plajele argintii din Pefki, fac ca insula Evia să fie una dintre cele mai interesante de la Marea Egee. Descoperă Evia în vacanța de Paște prin turoperatorul low-cost, Europa Travel care îți propune un circuit cu autocarul de 5 zile cu opriri în Salonic, Meteora, Atena și Edipsos, prin care să te bucuri de numeroasele atracții religioase cu ocazia sărbătorilor.

Cei care sunt interesați de turismul religios vor găsi pe insula Evia numeroase oportunități de a descoperi importante situri de cult, biserici și mănăstiri amplasate în cadre naturale superbe, în munți și cu vederi panoramice uimitoare.

Mănăstirea Galataki din apropierea localității Limni, poartă hramului Sfântului Nicolae și este unul dintre cele mai vechi edificii de cult din Evia, fiind ridicată în secolul XV în stil bizantin. De pe terasa bisericii ai cele mai bune priveliști asupra Golfului Evoean. În plus, în apropiere de Mănăstirea Galataki vei găsi și rămășițele Templului lui Poseidon, un turn venețian construit de Sfântului David și Peștera Sfântului Andrei.

La mică distanță de stațiunea Rovies vei găsi Mănăstirea Sfântului David, un loc idilic ascuns printre pini și izvoare cristaline unde-ți poți găsi relaxarea și spiritualitatea. Biserica găzduiește și un muzeu cu relicvele istorice și religioase descoperite de-a lungul timpului în zonă. La 10 km de Rovies se întinde și Mănăstirea Sfântului Gheorghe, înconjurată de peisaje magnifice, ce se mândrește cu vechiul iconostas din lemn, o piesă istorică remarcabilă.

Obiceiuri pascale interesante pe insula migdalilor

Strâns legată de tradițiile creștine, cultura este principalul atu al insulei Evia. Localnicii se țin de obiceiurile moștenite din străbuni, iar cea mai așteptată sărbătoare de peste an este celebrată poate cel mai frumos din regiune.

Începând cu Săptămâna Patimilor, grecii postesc și participă la slujbele religioase din mănăstiri, și tot atunci pregătesc bucatele alese pentru masa de Paști, când se servesc delicioasele deserturi koulourakia, niște biscuiți simpli cu ulei și ouă, kalitsounia, plăcinte dulci cu brânză, și magiritsa, supa tradițională din miel. În Duminica Paștelui, sărbătoarea este completată cu mielul la proțap, vinul aromat și tradiționalul raki, ce merg de minune cu muzică și dansuri folclorice.

În cadrul circuitului în Evia vei putea bifa și alte obiective pline de însemnătate religioasă și culturală precum vizitarea celui de-al doilea cel mai important centru de pelerinaj din Grecia – Meteora, explorarea magnificelor Acropole Antice din Atena sau descoperirea Bisericii Sfântul Dumitru, patronul orasului Salonic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.