STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Moldova » Modificări importante în serviciul de salubritate de la Moțca. Ce trebuie să facă cetățenii pentru costuri mai mici la buget
Constantin Serioja Hobinca - www.jurnalulregional.ro

Modificări importante în serviciul de salubritate de la Moțca. Ce trebuie să facă cetățenii pentru costuri mai mici la buget

Începând cu data de 01 aprilie în comuna Moțca va opera o nouă firmă la serviciul de salubritate. Este vorba de SC Girexim Universal SA, societate care a câștigat licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din județ. Costurile vor crește din cauza transportului către groapa de gunoi de la Iași, o distanță cu mult mai mare față de actualul depozit de la Neamț. Primarul Constantin Serioja Hobincă face un apel către cetățeni. Rugămintea acestuia este de a se face o colectare selectivă pentru facturi mai mici la salubritate prin separarea hârtiei, a plasticului și a sticlei.

„Cetățenii noștri trebuie să fie conștienți de faptul că va fi necesar să facem o selectare a gunoiului menajer. În acest mod vom avea facturi mai mici la salubritate. Trebuie să dăm dovadă de bună educație. De asemenea vreau să aduc la cunoștința localnicilor că începând cu data de 6 aprilie noul operator va ridica gunoiul menajer în fiecare zi de marți”, a spus primarul comunei Moțca.

Constantin Serioja Hobincă a mai declarat pentru Jurnalul Regional că în perioada următoare va fi dat spre folosință Căminul Cultural din satul Boureni. Acesta a fost reabilitat și modernizat din fonduri externe. „În curând vom da în folosință Căminul Cultural din satul Boureni. Ne implicăm în proiecte publice în folosul cetățenilor dar rugămintea este ca oamenii să păstreze. Ar fi păcat ca o investiție frumoasă, pentru comunitate, să fie devastată”, a mai declarat primarul moțcanilor.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

UPDATE | Accident rutier la Blăgești. Două persoane au necesitat îngrijiri medicale

În urmă cu aproximativ două ore, în municipiul Pașcani, pe raza suburbiei Blăgești mai exact, ...