Klaus Iohannis, șah la PSD: Nu voi fi de acord să continue acest circ al remanierii; M-am săturat de penali

0
53 vizualizari

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara că nu a terminat încă de analizat propunerile de miniștri pentru Transporturi și Dezvoltare Regională, dar a subliniat că PSD nu este capabil să genereze un guvern performant, iar aceste remanieri sunt „de ochii lumii”, pentru a da impresia că se fac schimbări și pentru a da senzația de preocupare. A fost doar unul dintr-o serie de atacuri susținute din partea șefului statului al cărui tir s-a îndreptat către PSD.

 

„Nu voi fi de acord să continue acest circ”, a declarat șeful statului.

 

Despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective după 15 zile, preşedintele a replicat: „Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

 

„Acest PSD cu Liviu Dragnea la conducere nu este capabil să genereze un guvern performant”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Întrebat din nou când va spune ce decizie ia, Klaus Iohannis a repetat: „Nu am finalizat analiza”.

 

Klaus Iohannis a mai spus că actuala guvernare este „foarte, foarte, foarte proastă”.

 

Așadar, PSD este ţinut în şah, în continuare, de preşedinte. Klaus Iohannis spune că nu a finalizat încă analiza în privinţa numelor propuse de Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării. Asta, deşi social-democraţii aşteptau o decizie după ziua de 1 decembrie. În replică, PSD ameninţă că va depune o sesizare la CCR împotriva preşedintelui, pe care îl acuză că blochează activitatea Guvernului. Ministrul Justiţiei a anunţat deja că a finalizat sesizarea, însă premierul decide dacă o va depune la Curtea Constituţională sau nu.

 

Sursa www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.