RĂZBOI la vârful PSD. “Sunteți în campanie electorală pentru preluarea PSD”

0
136 vizualizari

 

Ceartă la cuţite între premierul Mihai Tudose şi primarul general al Capitalei pe tema amplasării târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei! Șeful Executivului a declarat zilele trecute că nu este cea mai inspirată decizie şi că Firea ar trebui să se gândească la o altă soluţie. Cei doi social democraţi au discutat subiectul şi pe grupul de mesaje al comunicatorilor PSD. Iar replicile au fost extrem de dure.

Gabriela Firea este extrem de nemulțumită de ieșirea publică a premierului împotriva Târgului de Crăciun din Piața Victoriei, potrivit unor stenograme din PSD prezentate de presă.

Primul ministru este acuzat că are o agendă proprie, că sabotează Primăria Capitalei și că vrea să preia PSD. Primarul Gabriela Firea, i-a reproșat premierului PSD, Mihai Tudose și faptul că o atacă în presă și că nu recunoaște că a vrut și el să blocheze protestele #rezist.

În tot acest timp, relația lui Mihai Tudose – Liviu Dragnea scârțâie tot mai tare. Iar dovezile în acest sens nu sunt deloc puţine. Programul diferit de Ziua Națională, apoi discuțiile despre o posibila remaniere, dar și prezența inopinată a lui Mihai Tudose la ședințele aleșilor PSD de săptămâna aceasta. Totul, în lipsa lui Liviu Dragnea, substituit de Niculae Bădălau.

 

Gabriela Firea: Domnule prim-ministru, am memorie bună și au fost și martori la discuțiile noastre…nu e de mirare că nu le mai recunoașteți. Vă descrie întregul caracter și comportament. Primăria Generală nu e în subordinea Guvernului, ca de altfel nicio primărie din țară. Nu aveți de ce să-mi faceți mie sugestii sau recomandări, nici în privat, nici prin presă. Eu răspund în fața legii și a bucureștenilor. Dumneavoastră în fața legii și Parlamentului. Dacă îngrijorarea dv. e una sinceră și onestă privind organizarea festivalului pentru copii și a târgului din Piața Victoriei, m-ați fi sunat să vorbim colegial și nu mi-ați fi dat indicații prețioase prin presă. Sunteți în campanie electorală pentru preluarea PSD

Gabriela Firea i-a amintit premierului momentele în care acesta a susținut mesajele #rezist, în opoziție cu mesajele PSD.

 

Gabriela Firea: Nu uitați că dv. ați deschis acest conflict. Am tăcut jumătate de an. Jumătate de an în care ați consumat timp și energie pentru a mă bloca, pentru a stopa toate proiectele comune Guvern-Primăria Capitalei. V-ați încălcat propriile promisiuni că veți sprijini proiectele Capitalei României. Noi nu vă cerem bani. Vă solicităm parteneriate legitime. Dl. Iohannis e în campanie electorală pentru prezidențiale, dv. sunteți în campanie electorală pentru preluarea PSD. Nu negați, este inutil, o știu și o simt tot mai mulți colegi.

Dvs sunteţi de la Brăila, şi nu de la Craiova. Dvs nu ştiţi ce este statul paralel, deşi nu aţi avut curajul să spuneţi asta în Cex. Dvs numiţi penale două colege, Dvs nu vă coborâţi să citiţi scrisoarea preşedinţilor Parlamentului. Dvs aveţi agendă şi program paralele faţă de cei mai mulţi dintre noi.”

 

[Mihai Tudose]: ,,Verticalitatea voastră stă în târgul din Piaţa Victoriei ?!?”

[Gabriela Firea]: ,,Verticalitatea noastră stă în faptul că am susţinut un coleg să conducă Guvernul astfel încât România să fie o ţară liberă, suverană, cu oameni mulţumiţi de viaţa lor, cu un climat de pace şi bună-înţelegere, cu mai puţine sau deloc abuzuri, cu respectarea drepturilor omului! Dacă imaginea Dvs este mai importantă decât această ţară, atunci nu vă doresc succes, Domnule Prim-Ministru!”

 

Săptămâna aceasta Tudose s-a delimitat și de primul protest pe care îl va organiza PSD la Craiova, pe 9 decembrie.

 

Tot în ultimele zile au apărut informații că se pregătește o nouă remaniere a Guvernului Tudose. Potrivit surselor din tabăra lui Dragnea, remanierea este dorită de premier, iar pe lista remaniabililor se află inclusiv Carmen Dan, cel mai apropiat ministru de Liviu Dragnea. Tudose susține însă că deocamdată nu poate fi vorba de remaniere.

Vineri, Mihai Tudose a onorat invitația lui Klaus Iohannis la parada militară. Gestul său a fost urmat și de ceilalți miniștri PSD. Deși invitat, Liviu Dragnea a preferat să participe la acțiunea organizată de Gabriela Firea la Primăria Capitalei.

 

Fostul premier Victor Ponta scrie pe pagina sa de Facebook că, după episodul Grindeanu, “a venit rândul lui Tudose să fie ‘securist, trădator, om al Sistemului’ doar pentru că își permite să nu susțină aberatiile penal-paranoice ale ‘Cuplului Prezidential’ Dragnea – Firea!”.

 

Victor Ponta a reacționat la o set exploziv de stenograme secrete din PSD în care Gabriela Firea era extrem de nemulțumită de ieșirea publică a premierului împotriva Târgului de Crăciun din Piața Victoriei.
Stenograme BOMBĂ din PSD. Firea sare la gâtul lui Tudose după ce i-a criticat târgul de Crăciun

Victor Ponta spune că a fost premier timp de patru ani și niciodata nu s-a gândit să interzică sau blocheze protestele.

 

“Am ajuns la un nivel insuportabil de haos institutional si scandal neintrerupt – totul pentru a satisface ambitiile si isteriile Cartelului “Teldrum” si ale “Cuplului Prezidential”!”, scrie Ponta.

Mihai Tudose are înca puterea si oportunitatea sa salveze PSD si Guvernarea sau poate sa aiba soarta lui Grindeanu, mai arată fostul premier.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.