Teodor Meleşcanu, întrevedere cu ambasadorul Georgiei, Nikoloz Nikolozishvili: S-au pus în discuţie proiectele de cooperare între cele două ţări

0
109 vizualizari

 

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit luni pe noul ambasador al Georgiei la Bucureşti, Nikoloz Nikolozishvili, în vizită de prezentare, se arată într-un comunicat al MAE remis Agerpres. Potrivit sursei citate, ministrul Meleşcanu l-a felicitat pe diplomatul georgian pentru numirea sa în funcţia de ambasador al Georgiei în România, asigurându-l de sprijinul MAE pe durata mandatului său. În context, demnitarul român a evocat contactele politice de nivel înalt care au avut loc între cele două state pe durata anului 2017, cu atât mai mult cu cât acestea s-au derulat pe fundalul aniversării, la 25 iunie, a 25 de ani de relaţii diplomatice bilaterale.

 

 

“Şeful diplomaţiei române a evidenţiat sprijinul constant şi consistent al României pentru aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Georgiei, făcând referire inclusiv la rezultatele recentului Summit al Parteneriatului Estic, derulat la Bruxelles, la 24 noiembrie. Totodată, a reiterat susţinerea fermă a României pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Georgiei”, se spune în comunicat.

 

Conform MAE, ministrul Meleşcanu a reliefat şi aşteptările privind transpunerea în proiecte concrete de cooperare a celor convenite cu ocazia sesiunii Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică România-Georgia, derulată la Tbilisi, la 3 noiembrie 2017, cu accent asupra proiectelor în domeniul energiei şi conectivităţii. La rândul său, ambasadorul Nikoloz Nikolozishvili a transmis “satisfacţia autorităţilor de la Tbilisi pentru nivelul şi intensitatea contactelor între cele două state mai ales în ultima perioadă, subliniind că acestea contribuie deja la dinamizarea cooperării bilaterale în ansamblul său”.

“A reiterat mulţumirile pentru sprijinul constant şi consistent al ţării noastre în ceea ce priveşte procesul de apropiere a Georgiei de structurile europene şi euroatlantice, precum şi pentru disponibilitatea manifestată de România de a împărtăşi din experienţa sa în domeniu. A exprimat convingerea că sesiunea Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică va impulsiona relaţiile bilaterale în sfera economică”, se mai arată în comunicat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.