Ţuţuianu a dat CĂRŢILE PE FAȚĂ. De ce a fost NEVOIT să îşi dea DEMISIA: „Am plecat cu lacrimi în ochi”

0
91 vizualizari

Ministrul demisionar al Apărării, Adrian Ţuţuianu, a confirmat la Antena3 că cel care i-a cerut demisia a fost preşedintele partidului, Liviu Dragnea. El a mai explicat că a trimis la Guvern comunicatul de la care i s-a tras demisia. În plus, fostul ministru al Apărării, l-a acuzat pe şeful său de partid că a promis militarilor creşterea unor venituri, fapt care a dus la situaţia despre care se vorbea în comunicatul buclucaş.  Adrian Ţuţuianu, fostul ministru al Apărării Naţionale, a vorbit la Antena3 despre modul în care a fost “forţat” să îşi dea demisia pentru a nu fi demis. El a mai povestit cum au decurs discuţiile cu ministrul Finaţelor, Ionuţ Mişa, şi despre ceea ce a greşit în abordarea rectificării bugetare. “Eu am crescut în PSD, sunt membru de 18 ani, conduc o organizaţie puternică din Dâmboviţa, cu rezultate deosebite din 2012 până astăzi. Am venit să spun câteva lucruri, care, cred eu, că trebuie spuse.Vreau să vă spun că am fost onorat să conduc acest minister, sunt convins că dacă stăteam 3 ani de zile acolo, aş fi putut să dau direcţia de apărare a acestei ţări pentru următorii 7-8 ani de zile”, a spus acesta în începutul discuţiei.

Țuțuianu a precizat că a avizat comunicatul care a declanșat scandalul ce a dus la demisia sa, dar apoi l-a trimis la Guvern.

“Am avut mai multe discuţii cu ministerul de finante, 3 discuţii le-am avut personal cu ministrul Mişa. Nu era vorba că nu sunt bani, banii erau în trimestrul 4, dar problema a fost că nu puteam sa-i aduc în trimestrul 3. De ce nu au fost banii suficient de bine planificaţi? Eu nu am fost ministru când s-a facut bugetul. A doua parte, au fost făcute mai multe acte normative. Dragnea a avut o întâlnire cu soldaţii, unde s-a constatat că există anumite probleme şi s-a acordat o creştere bugetară. S-a ajuns în situatia în care aveam nevoie de sume mari pentru a acoperi cheltuielile”, a mai spus Adrian Ţuţuianu. Fostul ministru al Apărării Naţionale a vorbit şi despre rectificarea bugetară, explicând că ar fi trebuit făcută mult mai devreme, dar, din păcate, nu s-a putut.

“Bani existau în buget. Mişa ştia acest lucru. Rectificarea nu s-a putut face mai devreme, trebuia să ne încadrăm în deficitul bugetar. Azi s-a facut rectificarea pentru un deficit bugetar de 2.94%. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *