A inceput modernizarea drumului judetean Targu Frumos- Cucuteni

0
700 vizualizari

Reprezentantii Consiliului Judetean Iasi a anuntat faptul ca a inceput modernizarea drumului judetean DJ280B Targu Frumos-Cucuteni. Este vorba despre un tronson de 9,2 km ce va fi reabilitat contra sumei de 11,7 milioane de lei cu TVA.

Pe lângă lucrările de modernizare, se vor mai construi 3000 de metri liniari de rigole betonate, 1900 de metri liniari de rigole carosabile și 6900 de metri liniari de șanțuri.
Proiectul prevede și amenajarea cu pavele a 2900 de metri pătrați de trotuare, montarea a 102 podețe și a 1300 de metri liniari de parapet metalic. După finalizarea lucrărilor, constructorul va reface semnalizarea rutieră.

“Modernizarea drumului județean Târgu Frumos-Cucuteni va oferi mobilitate mai mare locuitorilor din această zonă și va facilita accesul turiștilor către Cucuteni, considerat leagănul civilizației europene. Este un proiect complex a cărui perioadă de realizare este de 15 luni, sperăm să reușim să finalizăm lucrările mai devreme, însă ne vom asigura că sunt respectate toate standardele impuse în caietul de sarcini”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.
Proiectul de modernizare a DJ 280B este finanțat de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.