Bugetul pe anul 2018 al comunei Ruginoasa a fost votat. Iata ce investitii urmeaza sa fie executate. Primarul Nechifor are planuri noi

0
3.190 vizualizari
www.jurnalulregional.ro

 

Bugetul de venituri si cheltuieli al comunei Ruginoasa a fost votat de catre alesii locali.  Primarul Danut Nechifor, impreuna cu cei din aparatul de specialitate, a creionat lista de investitii pentru anul in curs.  Potrivit documentelor prezentante, in obiectivele de investitii pentru anul 2018 au fost prinse mai multe proiecte ce urmeaza a fi finantate cu bani de la bugetul local sau din alte surse extrabugetare.

 

Datorita faptului ca sunt cereri din partea unor persoane juridice pentru inchirierea unor spatii in localitate, edilul sef a prins in buget suma de 70.000 lei pentru reabilitarea cladirii primariei vechi. „Dorim sa reabilitam cladirea fostei primarii cu scopul ca spatiile sa fie puse la dispozitia unor oameni de afaceri care doresc sa-si deschida un punct de lucru in Ruginoasa. Avem deja unele cereri in acest sens. Spre exemplu cineva vrea sa deschida un centru de recuperare. Aceste inchirieri de spatii ar aduce bani la bugetul local si in afara de acest lucru cetatenii ar dispune de noi conditii”, a declarat pentru ziarul JURNALUL REGIONAL primarul comunei Ruginoasa.

Tot cu bani de la bugetul local se doreste sa se modernizeze Scoala Gimnaziala sat Dumbravita, pentru acest obiectiv alocandu-se 50.000 lei, dar si realizarea unui teren sportiv cu gazon artificial la Scoala Gimnaziala „Al. I. Cuza”.

„Vom mai aloca 15.000 lei pentru achizitia unui sistem de supraveghere in scoli, alti 15.000 lei pentru cumpararea unei motopompe cu accesorii si 46 000 lei pentru modernizarea si dotarea Caminului Cultural din sat Dumbravita”, ne-a explicat Danut Nechifor.

 

Lucrari noi in comuna

 

Lista de investitii pentru anul 2018 prevede alocarea de fonduri pentru realizarea mai multor obiective necesare. Spre exemplu, conducerea Primariei a luat decizia de a prinde in buget suma de 182. 000 lei pentru infiintarea retelei de apa potabila pe raza intregii comune Ruginoasa. Banii respectivi reprezinta partea de cofinantare pe proiect.

Tot la capitolul Dezvoltare au fost prinse sume de bani pentru amenajarea unui parc in centrul comunei si actualizarea planului urbanistic. Mai mult, se doreste ca din primavara se se infiinteze un sistem de distributie a gazelor naturale in satul Ruginoasa si Dumbravita. Pentru acest proiect s-a alocat pentru inceput suma de 400.000 lei. „Avem prinsi aproape 62 000 lei pentru continuarea lucrarilor de extindere a sistemului de canalizare si tratare a apelor uzate menajere. Valoarea totala a acestui proiect este de aproape 800.000 lei. Totodata, am prins din buget suma de 100.000 lei pentru extinderea sistemului de canalizare din satul Rediu plus subtraversari. Mai dorim sa facem investitii pentru reducerea poluarii cu nutrienti in comuna prin realizarea unei platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd. Aici este necesara o suma de 357 000 lei”, a mai precizat primarul Nechifor.

 

Modernizarea drumurilor comunale, in prag de finalizare

 

Imediat ce vremea va permite urmeaza sa se inchida lucrari incepute anul trecut. Este vorba despre Modernizarea prin asfaltare a drumurilor comunale (DC) cum ar fi: DC sat Ruginoasa-Vascani (5,7 km) si DC Ruginoasa – Rediu (5,4 km). „Facem demersuri pentru ca in acest an sa prindem finantare de la Guvern pentru lucrari de asfaltare a unei lungimi de 10 km de drumuri comunale in satele Ruginoasa, Dumbravita si Rediu. Am prins bani de la buget pentru a realiza studiile si documentatiile necesare. Mai avem un proiect depus la Bucuresti pentru asfaltarea unor strazi in comuna. Trebuie sa participam cu partea noastra de cofinantare si astfel am pus deoparte suma necesara, 128.000 lei”, ne-a declarat primarul.

 

Noi obiective pentru infumusetarea comunei

 

Din primavara vor incepe lucrari pentru schimbarea aspectului comunei. Este vorba despre reabilitarea scarilor lesa. Se incearca sa se amenajeze o mica esplanada cu pavele, banci, flori ornamentale, cosuri de gunoi, etc. Tot in acest an se va cumpara imobilul si terenul din Satul de Vacanta din Vascani. Dupa semnarea contractelor de achizitii, primarul Danut Nechifor va amenaja terenul pentru a crea un spatiu de recreere pentru cetatenii din Ruginoasa si nu numai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.