Dezinteres din partea pietarilor vizavi de problemele de care se plang. Nici un agent nu a fost prezent la sedinta. Iata ce s-a discutat

0
530 vizualizari

 

Astazi, in jurul orei 10.00, a avut loc o sedinta convocata de consilierul local Sorin Olariu pentru a se discuta problemele cu care se confrunta agentii economici din Piata Agroalimentara din Vale. La intalnire au fost invitati pietarii dar si viceprimarul municipiului Gabriela Nedelcu, administratorul pietei Cristian Menegon, seful Politiei Locale – Vasilica Avasiloaiei si mass media.

Sedinta s-a transformat intr-o conferinta de presa. Asta deoarece nici un pietar nu si-a manifestat interesul de a participa pentru a-si exprima problemele cu care se confrunta.

In principiu, au fost discutate teme precum: lipsa locurilor de parcare cat si ocuparea abuziva a celei existene de catre unii comercianti; proiectul de reabilitare si modernizare a pietei etc. Seful Politiei locale a adus in discutie o solutie de fluidizare a zonei. Acesta a propus ca in parcarea din fata pietei sa fie amplasate indicatoare care sa interzica stationarea masinilor de mare tonaj, a celor care depasesc lungimea de 5 m iar cele care se incadreaza in regulament sa nu stationeze mai mult de o ora.

„Este o problema cu parcarea din fata pietei. Sunt comercianti care au cate trei sau patru masini parcate in zona. Astfel ca ceilalti agenti economici sau simpli clienti din piata nu gasesc un loc liber. Propunerea mea, din discutiile purtate si cu cei de la Primarie, este de a monta indicatoare cu stationarea interzisa mai mult de o ora. Sa se faca un regulament de aprovizionare dupa care parcarea sa fie libera. Avem camera mobila in zona si putem vedea si sanctiona pe cei care nu respecta aceasta decizie. Iar sanctiunile sunt destul de mari”, a precizat seful Politiei Locale Pascani.

Sorin Olariu s-a aratat dezamagit de atitudinea celor din piata vale. „Duminica am mers in piata si am discutat cu agentii economici de acolo. Am vorbit personal cu fiecare in parte. Mi-au relatat foarte multe probleme cu care se confrunta. De aceea am decis sa fac aceasta intalnire, sa gasim solutii. Observ totusi ca la aceasta sedinta nu a venit nici un comerciant. Asta inseamna ca de fapt nu ar fi nici o problema reala in piata”, a precizat consilierul local PMP, Sorin Olariu.

Viceprimarul Gabriela Nedelcu a facut precizarea ca in perioada urmatoare se va lucra la un regulament in ceea ce priveste cele doua piete din Pascani. Solutia indicatoarelor pentru eliberarea spatiilor din parcare este buna si cel mai probabil va fi aplicata din toamna acestui an. De asemenea, in circa doua saptamani de zile firma care se ocupa cu proiectarea pietei din vale pentru reabilitarea si modernizarea ei va prezenta o documentatie cu solutiile gasite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.