Extindere retea de gaz metan in satele componente din comuna Miroslovesti

0
887 vizualizari

Incep lucrarile pentru extinderea retelei de gaz metan in cele trei sate componente a comunei Miroslovesti. Potrivit primarului Constantin Cojocaru, in prima etapa se doreste sa se faca o extindere de 3 km in cele trei sate: Soci, Verseni, Mitesti.

“Pana la sfarsitul acestei luni vom incepe lucrarile de extindere a retelei cu gaz metan din comuna. In prima faza vom face o extindere de 3 km in satele Soci, Verseni si Mitesti. Restul proiectului (4 km – n.r.) va fi executat anul viitor”, a declarat primarul Constantin Cojocaru.

Edilul sef a mai anuntat faptul ca a reusit sa obtina finantare si pentru realizarea unei platforme de gunoi in satul Soci. Valoarea proiectului este de circa 300.000 euro iar banii provin de la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

“Ne-a fost aprobata finantarea pentru acest proiect iar acum asteptam avizul celor din Comisia Tehnico-Economica din cadrul Ministerului. Dupa aprobare urmeaza procedurile de licitatii. Ministerul se ocupa de tot, de la licitatie pana la implementarea propriu-zisa. Cred ca pana in toamna anului viitor vom avea proiectul la cheie”, a mai spus edilul sef din Miroslovesti.

 

Constantin Cojocaru a mai adaugat faptul ca in cateva saptamani de zile vor fi finalizate lucrarile la puntea pietonala de pe Raul Moldova, punte ce face legatura intre satul Verseni cu Miroslovesti. Proiectul are o valoare de 2 000 000 lei si se desfasoara prin Programul National de Dezvoltare Locala I (PNDL).

“Am avut licitatii deja pentru celelalte proiecte ce urmeaza a fi implementate prin PNDL II. Este vorba despre amenajarea a doua spatii de recreere pe raza comunei, modernizarea si dotarea Caminului Cultural din sat Soci, a Caminului Cultural din satul Miroslovesti si modernizarea dispensarului uman din comuna. Incepand cu anul viitor vor incepe implementarea lor”, a conchis primarul comunei, Constantin Cojocaru.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.