Lista de investitii cu obiective noi pentru comuna Todiresti. Primar: continuam investitiile incepute anul trecut si vom demara altele noi in acest an

0
1.341 vizualizari
www.jurnalulregional.ro

 

Economiile facute la buget anul trecut se vor gasi pe lista de investitii in acest an. Cel putin asa ne-a precizat primarul comunei Todiresti, Ovidiu Droanca. Edilul sef a realizat planul de investitii pentru anul 2018 iar conform listei de prioritati se continua procesul de modernizare a iluminatului stradal pe intreaga comuna. Termenul de finalizare va fi undeva la sfarsitul acestei luni. Proiectul a prevazut inlocuirea tuturor lampilor cu surse de iluminat de tip LED iar acolo unde a fost necesar s-a suplimentat corpurile de lumina. De asemenea, odata cu acest demers s-a extins pe raza comunei si cablul de iluminat. Pentru acest proiect este necesar sa se aloce o suma de circa 4 miliarde de lei vechi de la bugetul local, insa partea buna este ca vor fi achitate in rate egale de plata in cinci ani de zile.

„A fost votat bugetul comunei cat si lista de investitii pentru anul in curs. Putem spune ca nu vor fi probleme pentru a continua si a finaliza lucrarile incepute in comuna. De asemenea ne-am propus sa incepem din fonduri proprii, din bugetul nostru si din excedentul pe care l-am avut, o serie de lucrari absolut necesare pentru cetatenii din Todiresti. Avem alocati bani pentru a intocmi documentatiile necesare cu scopul de a obtine fonduri pentru modernizarea drumurilor satesti prin asfaltare. Este vorba despre o lungime de 1,4 km de drum iar previziunea bugetara se ridica la o suma de circa 10 miliarde de lei vechi. Cred ca pe la inceputul verii vom incepe lucrarile propriu-zise. Avem drumul comunal din satul Baiceani care la fel dorim sa-l asfaltam. Este vorba despre o lungime de aproximativ 1 km. Acest drum il vom realiza din fondurile Primariei. De aceea am si incercat sa facem economii la buget pentru a putea avea suficienti bani. Proiectul se ridica la o valoare de aproximativ 6 miliarde de lei vechi. Avem deja incheiat contractul si din primavara incep lucrarile”, a declarat pentru ziarul Jurnalul Regional primarul comunei Todiresti.

 

Licitatii pentru alte obiective

 

In perioada imediat urmatoare vor incepe licitatiile pentru alte obiective propuse a fi realizate. „In aceste zile va incepe licitatia pentru achizitionarea unui buldoexcavator. Contractul este semnat cu cei de la AFIR si urmeaza sa-l achizitionam. Unii spun ca nu ar fi important un astfel de utilaj in curtea Primariei. |nseamna ca nu sunt gospodari, nu stiu ce inseamna sa executi lucrari esentiale in localitate fara sa fii nevoit sa apelezi neaparat la o firma. Totodata, in aceste zile vom semna contractul de finantare pentru realizarea lucrarilor de reabilitare la Corpul B al scolii din Todiresti. Urmeaza mai apoi sa fie scos la licitatie si firma castigatoare sa execute lucrarea. Continuam lucrarile incepute anul trecut si credem noi ca in acest an le vom finaliza”, a mai precizat edilul sef.

Ovidiu Droanca a alocat 1,5 miliarde de lei vechi pentru balastarea drumurilor satesti si a mai directionat 400 milioane de lei vechi pentru infiintarea unui parc de joaca cu toate dotarile necesare la Gradinita din zona Podis. Nici unitatile de invatamant nu au fost uitate sau bisericile fiind alocate fonduri pentru o buna functionare.

 

Prioritati

 

Conform celor declarate de primarul comunei Todiresti, prioritatile acestuia raman asfaltarea drumurilor din localitate. „Incercam sa mai prindem proiecte cu finantare de la Guvernul Romaniei. Asa cum s-a intamplat cu celelalte proiecte pe care le avem prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). Din discutiile mele purtate cu cei de la Bucuresti sunt sanse sa se redeschida alte linii de finantare pe acest segment. Ne concentram pe atractii de fonduri”, a concluzionat primarul todirestenilor.

De precizat faptul ca si in acest an vor fi premiati tinerii aflati la prima casatorie cu cate 500 de lei. Este necesar ca unui dintre cei doi miri sa aibe domiciliul in comuna Todiresti pentru a intra in posesia sumei. Tot cu 500 de lei vor fi premiati si varstnicii care au implinit 50 de ani de casnicie. In acest au fost identificate 11 cupluri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.