Sedinta la Pascani pentru prevenirea pestei porcine africane

0
187 vizualizari

Sedinta importanta la Primaria Pascani pentru cei care detin animale cat si pentru consumatori. Primarul Municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi, a convocat o ședință de lucru a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor pentru a discuta măsurile ce trebuie puse în aplicare pentru prevenirea pestei porcine africane și ce trebuie făcut în caz că zona Pașcani se va confrunta cu astfel de situații.

Cel mai important aspect este prevenirea, astfel că echipe de medici veterinari și polițiști locali vor merge, mai ales prin suburbii, pentru a informa fiecare cetățean despre această boală contagioasă.

Potrivit celor de la Primarie, din Comisie fac parte angajați ai aparatului de specialitate din Primăria Municipiului Pașcani, reprezentanți de la IPJ, Jandarmerie, Poliția Locală Pașcani, Ocolul Silvic, Direcția de Sănătate Publică, Protecția Civilă.

 

“Trebuie să știți că pesta porcină africană este o boală infecţioasă care afectează porcii domestici şi pe cei sălbatici şi de obicei este fatală. Nu există vaccin, nici tratament, de aceea extinderea bolii are grave efecte economice şi sociale în ţările afectate. Virusul poate persista timp de câteva luni în sol şi în cadavrele animalelor infestate. Tratarea termică şi afumarea produselor din carne nu distrug întotdeauna virusul. Nu există niciun pericol pentru populaţie, pentru că pesta porcină nu afectează oamenii, dar aceştia pot răspândi boala dacă nu respectă normele de protecţie şi nu folosesc echipament de protecţie”, precizeaza cei de la Biroul de presa din cadrul Primariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.