Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iași au efectuat controale în Hârlău. Amenzi mari pentru comercianți

0
277 vizualizari

Seria controalelor continuă în orașul Hârlău. De această dată au fost vizați agenții economici iar verificările au fost efectuate de către polițiști ieșeni. Astfel că în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iași au acţionat, pe raza oraşului Hârlău, pentru prevenirea faptelor de comerț cu produse contrafăcute sau piratate.

În cadrul acțiunii au fost verificate 12 societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.500 de lei, dintre care 2 conform Legii nr. 12/1990, 3 conform O.U.G. nr. 28/1999 și una conform Legii nr. 103/1992.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune și au fost confiscate bunuri în cuantum de 2.000 de lei. Spre exemplu, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare, fără drept, deoarece la o tarabă, din Piața Hârlău, erau comercializate articole de îmbrăcăminte, purtând diferite mărci înregistrate, cu privire la care existau suspiciuni că ar fi contrafăcute.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.