Legea pentru „Autostrada Unirii” Iaşi – Târgu Mureş, adoptată aproape în unanimitate

0
55 vizualizari

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea executării Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, denumită „Autostrada Unirii”.

 

Proiectul pentru autostradă, ce urmează să fie finanţată de la bugetul de stat, prin Ministerului Transporturilor. a întrunit 261 de voturi „pentru”, două voturi contra şi 5 abţineri. „Obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor”, prevede proiectul legislativ.

 

Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectului de investiţii Autostrada Unirii, potrivit legii. De asemenea, Ministerul Transporturilor va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, procedurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiţii Autostrada Unirii.
În timpul votului, deputaţii PNL şi USR au întins peste bănci două bannere cu „Moldova vrea Autostrada” şi „Cerem Autostrada Marii Uniri”. Citește știrea integrală pe newsweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesaj
Nume

Verificare antispam *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.