Acasă » REGIONAL » Moldova » Profitul Electroputere VFU Paşcani a “săltat” de peste două ori
pmp

Profitul Electroputere VFU Paşcani a “săltat” de peste două ori

Electroputere VFU Paşcani, parte a Grampet Group, a obţinut un profit net de 6,75 milioane lei în anul 2019, o creştere importantă comparativ cu 2,88 milioane lei în 2018. În schimb, cifra de afaceri a companiei s-a redus anul trecut cu 1,33 milioane lei, conform datelor raportate la Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Astfel, dacă în 2018 profitul a venit pe fondul unor afaceri de 88,2 milioane lei, în 2019 au fost de 86,9 milioane lei, cu o echipă de 509 angajaţi. Oficialii Electroputere VFU Paşcani arată că, la nivelul anului 2019, ponderea cea mai mare a activităţii a fost reprezentată de segmentul de modernizare a vehiculelor feroviare (68%), urmată de segmentul de mentenanţă şi segmentul ansamble/subansamble, cu 27%, respectiv 5%.  Compania, controlată de Gruia Stoica, se află printre cei mai importanţi jucători de pe piaţa materialului rulant din România, însă în ultimii ani a avut un parcurs „zbuciumat”. Electroputere VFU (fostul Remar Paşcani) a suferit un declin în anul 2014, când  „buzunarul” omului de afaceri a fost subţiat de pierderi masive, de aproape 24 milioane lei.

Ulterior, afacerea a fost „pusă pe şine” cu ajutorul planului strategic de promovare a companiei şi consolidarea poziţiei sale pe piaţa internă şi internaţională, liniile de business permiţând companiei să răspundă unor cerinţe variate formulate de către piaţa de transport feroviar de călători şi cea de marfă. În 2016, Electroputere VFU consemna la MFP o cifră de afaceri netă de 95,2 milioane lei şi un profit de 10 milioane lei, la un număr mediu de salariaţi de 542, însă în 2017 afacerile au scăzut iar brusc, cifrându-se la 52,1 milioane lei, fără „un leu” profit. Disponibilizările în masă nu au întârziat să apară, numărul angajaţilor ajungând în acea perioadă la circa 450.
Citeste mai multe pe Ziaruldeiasi.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Afacerea care a devenit profitabilă pentru români: un singur kilogram costă 100 de lei | Prima dată s-a cultivat în România după Revoluţie

Românii au început să o cultive o plantă profitabilă și să raporteze câștiguri serioase, iar ...