Acasă » Administratie »   Plângere penală la Primăria Lespezi. Primarul și protejații lui acuzați de abuz în serviciu, fals și uz de fals în înscrisuri
pmp
Sursa foto Facebook/Iaon Lazăr

  Plângere penală la Primăria Lespezi. Primarul și protejații lui acuzați de abuz în serviciu, fals și uz de fals în înscrisuri

 Plângere penală la Primăria Lespezi. Primarul comunei Lespezi, Ioan Lazăr – PNL, își creează propriile legi. Nu pare să îl intereseze directivele statului român dar nici deciziile luate de Consiliul Local din Lespezi. O spune unul din consilierii locali. Face orice pentru a-și pune în practică inițiativele, discutabile din punct de vedere legal.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani au primit la finalul lunii trecute o plângere penală pe numele primarului Ioan Lazăr, a secretarului general de ședință Corina Gherman, Constantin Minciună – consilier local și președinte de ședință cât și Mirel Lazăr consilier local. Săteanul Ioan Paiu îi acuză pe cei mai de sus menționați de infracțiuni ca: abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Motivul? Aceștia ar fi falsificat cu intenție Procesul Verbal al ședinței ordinare de Consiliu Local Lespezi din data de 26 octombrie. Scopul, se arată în plângerea depusă, este acela că un proiect de hotărâre ce a fost respins de consilieri când a fost supus spre aprobare, trebuia să treacă. Astfel, Procesul Verbal a fost modificat din pix în favoarea inițiatorului, a primarului.

 

Planuri stricate

Proiectul de hotărâre mult dorit votat face referire la aprobarea structurii organizatorice a Comunei Lespezi. În mare, primarul dorea să facă noi angajări și să suplimenteze astfel numărul de posturi din administrație.

Circulă zvonuri cum că Lazăr dorea să angajeze o serie de persoane apropiate. Însă, planurile au fost stricate de aleșii comunali.

Supus spre aprobare, proiectul respectiv nu a trecut de votul majoritar al consilierilor locali prezenți la ședință, atât fizic cât și on-line.

„ În ședința din data de 26 octombrie 2023 au fost prezenți 14 consilieri din cei 15 cât este alcătuit Consiliul Local. Ca să vă faceți o idee de ansamblu, 10 consilieri au fost prezenți fizic, 4 consilieri au fost on-line. Un consilier local nu a putut fi prezent deoarece se afla în deplasare în Italia, era prin avion.

S-a dat citire ordinii de zi și când s-a ajuns la înființarea de patru noi posturi, după discuțiile avute pe proiect, doar 6 consilieri locali au votat. Alți șase consilieri au fost împotrivă iar 2 consilieri s-au abținut. Deci proiectul nu a îndeplinit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat. Acest lucru a fost recunoscut și de secretara Corina Gherman când a numărat voturile. Este și filmare a ședinței. Ulterior, pe data de 15 noiembrie, când s-a dat spre analiză Procesul Verbal al ședinței respective am constatat că Hotărârea respectivă a fost ADOPTATĂ cu 8 voturi PENTRU, 5 împotrivă și 2 ABȚINERI. Practic, un consilier local care nu a participat la ședință fiind în deplasate ar fi votat PENTRU iar votul altui consilier local, Gheorghiță Ștefan a fost transformat din vot negativ în vot favorabil primarului”, a declarat pentru Jurnalul Regional, Ioan Paiu – consilier local.

 

Lazăr își șterge greșeala profitând de consilierii locali

După prezentarea Procesului Verbal, a izbucnit un scandal monstruos. „Când am văzut de ce este în stare să facă domnul primar, am cerut să mi se pună la dispoziție conform legii copii după hotărârile adoptate ilegal. Nu am primit răspuns nici acum. Am înștiințat organele de anchetă, procurorii, Instituția Prefectului Județului Iași să ia măsuri și să revoce o asemenea hotărâre deoarece este un fals grosolan. Drept dovadă sunt filmările audio-video de la ședință și sunt și mărturiile consilierilor locali. Nu poți să-ți faci propriile legi, să nu iei în seamă deciziile Consiliului Local”, a mai spus Ioan Paiu.

Pentru a-și acoperi urmele, văzând probabil că totuși nu el este legea, primarul Ioan Lazăr a convocat Consiliul Local din Lespezi mâine, începând cu ora 13.00. Pe ordinea de zi este un proiect privind REVOCAREA hotărârii de mai sus. Rămâne de văzut dacă Consiliul Local va fi complice la acest șmen ilegal. Ioan Paiu a mai declarat pentru Jurnalul Regional că el nu va participa la vot pe acest proiect deoarece ilegalitatea a fost făcută de către primar, secretar și președintele de ședință. Astfel că, spune acesta, nu poate fi complice prin vot la un asemenea caz cu iz penal.

Am încercat să luăm un punct de vedere pe acest subiect și primarului Ioan Lazăr. Însă nu a răspuns apelurilor noastre.

Pe de altă parte, secretara primăriei ne-a dat explicații cu privire la situația creată. În mare, spune ea, este vina ei. A încurcat niște calcule la consilieri și mai mult decât atât un alt ales local, la următoarea ședință, și-ar fi retras votul precizând că de fapt el ar fi votat ABȚINERE și nu PENTRU.

„Ca niciodată s-a întâmplat, nu că aș vrea să mă scuz eu. Dacă ați ști cum se demarează ședințele de Consiliu Local la Lespezi este… A fost într-adevăr o eroare. Unul din consilierii online a fost întrebat cum a votat și a fost o neînțelegere. Este greșeala mea, asta este! Domnul Paiu a făcut tot felul de scandaluri prin ședințe, acum face tot felul de documente și plângeri.

Ideea este că am făcut pentru mâine o revocare a hotărârii respective. Au fost prezenți 15 consilieri, patru on-line. Au început cu scandal și îmi storceam creierii să stau pe lângă dumnealor să înțeleg ce spun. Se lucra la conexiuni de către consilieri și s-a ajuns la o chestie de un consilier că ar fi plecat prin Italia sau ceva în genul. Dar el nu a fost plecat, a venit la ședință mai târziu. A fost fizic la ședință.

Cvorumul nu a ieșit, într-adevăr. Și m-am exprimat către domnul primar că nu trece, ei au auzit dar nu a fost ceva oficial. A fost un calcul greșit, am zis că 15 – 7 consilier cât au fost împotrivă fac 6 – PENTRU. De fapt fac 8 și apoi am clarificat că am zis că a trecut de fapt. La o următoare ședință un consilier online a fost întrebat cum a votat la proiectul din ședința trecută și a zis că nu a fost de acord. Și apoi s-a răstălmăcit totul. Dar începe campania electorală numai că nu înțeleg de ce mă bagă pe mine că eu nu candidez doar. Mai am un pic și ies la pensie. Dar asta e situația”, ne-a declarat secretarul general, Corina Gherman. Vom reveni cu detalii!

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

5 comentarii

  1. Să se facă anchetă și de modul cum se asfaltează în comună, mai nou un drum comunal din satul Heci, care a fost lățit și stricate oamenilor podețele, gardurile, căi de acces. Pun sărmanii nisip pentru a nivela cât de cât și pentru a putea intra în curți, alții proptele să nu le cadă gardul.

  2. Sistemul te vrea prost si obedient. Oricine va încerca să iasă din rând va fi pedepsit. Tot azi la Lespezi este chemată inspectoarea generală pentru a muta un profesor cu probleme la o nouă școală! Sistemul de pile și relații s-a coalizat în jurul acestuia și va forța mâna directorului și a consiliului de administrație. Aceștia respingând cererea profesorului care este implicat în 2 procese penale. La Lespezi doar procurorii vor mai putea aduce lumină.

  3. Mai puneți mâna pe carte dragilor, lăsați conspirațiile și apucați-vă de treabă! Daca va cautam nu aveti 2 propuneri de hotarari de consiliu în 4 ani! Așteptati doar sa greseasca singurul initiator de proiecte :)). Sunteti tari domnilor, poate dacă ati fi la fel de implicati si in procesul de lucru al hotararilor consiliului ati trăi într- comunitate cum visati! Lasati atacurile gratuite si puneti mana la treaba domnilor!

  4. Se vede ca vin alegerile, descopera dragostea pentru cetateni alesii nostri.

  5. Ce legatura are primarul cu ce hotarati voi, el daca va propune sa faceti metrou la Lespezi voi aprobati cu ochii inchisi ? Trezirea oameni buni si nu va lasati pacaliti de vorbe aruncate in vant fara dovezi

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Elevii care deranjează ora pot fi trimiși în altă sală sub supravegherea altui profesor. Noul regulament din școli și noul Statut al Elevului, puse în dezbatere de Ministerul Educației

Noul regulament de organizare și funcționare a școlilor și noul Statut al Elevului, puse în ...