Acasă » REGIONAL » Iasi » Ape tulburi în PSD Iaşi: Gruparea lui Popa pregăteşte atacul asupra taberei lui Chirica
pmp

Ape tulburi în PSD Iaşi: Gruparea lui Popa pregăteşte atacul asupra taberei lui Chirica

 

Organizaţia judeţeană a PSD Iaşi îşi caută un nou candidat la Primăria Iaşului pentru anul 2020. Tot mai multe surse din filială dau ca puţin probabilă o candidatură a lui Mihai Chirica din partea PSD la alegerile locale, în contextul deselor ieşiri publice ale edilului care contravin, potrivit unor lideri ai PSD, liniei disciplinare a partidului.

Chirica a intrat în conflict, în ultimul an, atât cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cât şi cu şeful organizaţiei judeţene, Maricel Popa. Anul trecut, social-democraţii „de la judeţ“ i-au chemat la raport pe şefii organizaţiei municipale Iaşi după ce aceştia din urmă au transmis public că îl susţin pe Sorin Grindeanu, premier PSD înlăturat de Dragnea.

La vremea respectivă, nu s-a luat nicio măsură concretă. Astăzi, mai multe surse din PSD dau ca sigure posibile sancţiuni disciplinare care pot ajunge chiar până la excluderea unor membri din partid, iar pe lista „indezirabililor“ ar fi inclusiv primarul Iaşului. În ultima săptămână, mai mulţi lideri de la municipiu au fost convocaţi în faţa Comisiei de Etică a PSD Iaşi: Mihai Chirica, Paul Boişteanu (şef al „municipalei“ PSD), Gabriel Harabagiu (viceprimar), Gabriel Teodorescu (secretar organizaţie municipală), Cătălin Bulgariu, Marius Ostaficiuc, Petra Carp, Paula Vornicu, Sorin Iacoban şi alţii.

 

Scopul Comisiei de Etică constă, în principal, în „verificarea sesizării privind împrejurările în care a fost aprobat şi dat publicităţii comunicatul privind susţinerea Guvernului Tudose“ în ziua de 14 ianuarie 2018, după cum se arată într-o adresă a organizaţiei judeţene către Biroul Executiv Municipal al PSD Iaşi, obţinută de „Ziarul de Iaşi“. La mijlocul lunii ianuarie, Tudose căuta susţinere în teritoriu, în rândul organizaţiilor judeţene, împotriva lui Liviu Dragnea, dar un turneu al şefului PSD în Moldova a înclinat balanţa în favoarea sa, în condiţiile în care a folosit ca monedă de schimb portofolii de miniştri.

Ieri după-amiază, PSD Iaşi l-a convocat la raport pe Mihai Chirica, dar primarul nu s-a prezentat. Ceilalţi şefi ai „municipalei“ PSD au compărut în faţa Comisiei în special pe parcursul săptămânii trecute. Surse din PSD vorbesc despre posibilitatea convocării unui Birou Permanent Judeţean până la sfârşitul acestei săptămâni, ocazie cu care să fie dezbătută situaţia din partid a acestora.

 

Conflictul dintre cele două organizaţii s-a acutizat şi în contextul în care, săptămâna trecută, Poliţia Locală a verificat legalitatea lucrărilor de renovare la sediul PSD Iaşi, sediu controlat de organizaţia judeţeană condusă de Popa, în timp ce Poliţia Locală se află în subordinea lui Mihai Chirica. Popa şi Chirica nu au putut fi contactaţi în cursul zilei de ieri, în timp ce alţi lideri ai PSD Iaşi au refuzat să comenteze oficial scandalul din filială.

 

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...