Acasă » REGIONAL » Moldova » Modificarea adusă de parlamentari hotărârii privind starea de alertă creează probleme. Orban: ”Vor fi întârzieri”
Palatul Victoria. CODRIN PRISECARU / MEDIAFAX FOTO

Modificarea adusă de parlamentari hotărârii privind starea de alertă creează probleme. Orban: ”Vor fi întârzieri”

De joi, Guvernul va fi obligat să cumpere măşti de protecţie celor care nu-şi permit. Este una dintre modificările aduse de parlamentari, la hotărârea privind instituirea stării de alertă. Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că din cauza modificărilor făcute de Parlament la hotărârea de guvern privind starea de alertă, este posibil să fie întârziată punerea la dispoziţia persoanelor vulnerabile a măştilor de protecţie.

”Parlamentul nu avea decât competenţa de a aproba sau de a respinge hotărârea de guvern prin care a fost instituită starea de alertă. Parlamentul a decis să modifice hotărârea şi unele dintre măsurile care au fost cuprinse. Vă dau un exemplu. Parlamentul a schimbat mecanismul pe care l-am gândit noi pentru distribuţia măştilor către persoanele defavorizate care se află sub prevederile legii privind venitul minim garantat. Intenţia noastră era să adoptăm mâine, în şedinţa de guvern, hotărârea şi achiziţia să fie făcută de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, care este cel care are competenţa legală să acorde această formă de sprijin către persoanele vulnerabile, urmând ca distribuţia să se facă în termen de trei-patru zile, prin intermediul Poştei Române. Practic, s-a schimbat mecanismul. Distribuţia măştilor se va face prin Ministerul Sănătăţii, care va trebui să aştepte cererile autorităţilor locale pentru distribuirea acestor măşti. E posibil ca schimbarea mecanismului să întârzie ritmul de punere la dispoziţia cetăţenilor vulnerabili a acestor măşti necesare”, a spus Orban la Realitatea Plus.

Sursa: Știrileprotv.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Mii de țigări confiscate în fieful contrabandiștilor din Târgu Frumos

O nouă captură de țigări de contrabandă în orașul Târgu Frumos. Este aproape imposibil ca ...