Acasă » EVENIMENT » Vortexul polar se schimbă radical. Temperaturile ajung la un minim istoric. Vremea se schimbă în 10 zile
nomad

Vortexul polar se schimbă radical. Temperaturile ajung la un minim istoric. Vremea se schimbă în 10 zile

Vortexul polar trece prin schimbări radicale în această perioadă, iar acest lucru se va reflecta asupra vremii din această iarnă, susțin meteorologii Severe Weather Europe.

Potrivit severe-weather.eu, vortexul polar a rezistat factorilor care l-au afectat în ultima perioadă, respectiv valurile de presiune și temperatură. “Vortextul a fost slăbit de încălzirea stratosferei, însă a supraviețuit și se va răzbuna”, susțin specialiștii Severe Weather. Valul de încălzire nu va mai fi atât de persistent pentru a putea afecta vortexul polar, astfel că acesta va deveni mai rece și mai puternic. Temperatura în mijlocul vortexului polar va ajunge până la minus 90 de grade, care este aproape cea mai scăzută atinsă vreodată.

Potrivit specialiștilor Severe Weather, efectele modificărilor de temperatură din interiorul vortexului polar se vor resimți în aproximativ 10 zile. Influențată de dinamica acestor curenți polari, vremea va fi blândă în Europa de la mijlocul până la sfârșitul lunii decembrie. Acest lucru poate înseamna un Crăciun fără zăpadă în unele țări din Europa. În final, meteorologii preconizează sunt posibile perioade de vreme rece severă, însă acestea nu vor fi de lungă durată, informează româniatv.net.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Contracte semnate pentru servicii de proiectare la amenajarea noului cimitir și extinderi rețea gaze în Pașcani

Primarul Dumitru Pantazi anunță faptul că în cursul zilei de astăzi a semnat două noi ...