Acasă » REGIONAL » Iasi » 12 medii de 10 la bacalaureat au fost în județul Iași înainte de contestații, 11 la licee din municipiu și una la Podu Iloaiei. Ce spun zeciștii?

12 medii de 10 la bacalaureat au fost în județul Iași înainte de contestații, 11 la licee din municipiu și una la Podu Iloaiei. Ce spun zeciștii?

Mihaela Coroabă, singura elevă cu media 10 la bacalaureat din afara municipiului Iasi, de la Liceul Tehnologic “Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, își dorește să studieze medicina generală la UMF Iași, sursa ZiaruldeIași.ro.

Eleva afirmă că nu s-a pregătit în mod special pentru bacalaureat, însă au ajutat-o orele desfășurate online, dar și faptul că a putut participa la liceu la lecții de pregătire suplimentare la centrul deschis prin programul Rose.

“Vreau să folosesc 2 minute din cele 15 minute de faima alocate unui om în viață pentru a o felicita pe sora mea mai mică Mihaela Coroaba pentru reușita ei de a lua 10 la bacalaureat. Sunt cea mai mândră de tine copil mic. Ai reușit să demonstrezi că orice copil care muncește poate să ajungă unde vrea, ai reușit să treci peste răutățile multor oameni. Pentru noi, surorile tale, ești un motiv de mândrie. Te iubim și te apreciem enorm. Succes în viață “doamna doctor””, a scris sora fetei, Maria Coroabă.

Georgiana Coroamă, singura elevă cu media 10 de la „Negruzzi”, afirmă că pentru acest rezultat a fost nevoie de efortul susținut pe toată perioada liceului.

„Este foarte important să ai sprijinul profesorilor, iar în cazul meu s-a întâmplat acest lucru. Cred că subiectele au fost de dificultate medie la bacalaureat, puteau fi abordate cu ușurință și de cei care au învățat mai puțin. Sunt foarte încântată de rezultat. Îmi doream peste 9,50, dar nu mă așteptam chiar la 10”, afirmă absolventa.

Georgiana a fost acceptată deja la studii în Franța, la Strasbourg, unde va studia Economie. Ea își dorește însă să se întoarcă în țară pentru a aplica ceea ce învață peste hotare.

Delia Ioana Oloeriu este singura elevă cu media 10 de la „Moisil”.

„Nu m-am pregătit în mod deosebit pentru bacalaureat. La informatică nu a fost nevoie de pregătire suplimentară, având în vedere că am mers în fiecare an la olimpiade, la Matematică m-a ajutat foarte mult un membru al familiei, care este profesor de Matematică și mi-a mai corectat lucrări, iar la Limba română am învățat dintr-o carte de comentarii. Mai departe doresc să studiez la Facultatea de Informatică, în Iași, și îmi doresc să rămân în țară”, susține fata.

Theodora Mocănașu este una dintre cele două zeciste de la „Racoviță”.

Citește mai multe pe ZiaruldeIași.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

DOC | Propuneri aduse la „Lista de investiții” a bugetului pășcănean de către consilierul local PMP Sorin Olariu. Iată ce proiecte vizează

Au început să fie făcute propuneri pentru „Lista de investiții” pe anul 2021 la Bugetul ...