Acasă » REGIONAL » Moldova » Primul pas spre reorganizare și amenajare a Pieței agroalimentare din Deal, blocat de consilierii PNL. Se abțin de la investiții
thomplast
Platou piata deal

Primul pas spre reorganizare și amenajare a Pieței agroalimentare din Deal, blocat de consilierii PNL. Se abțin de la investiții

Se plâng că la Pașcani nu se realizează nimic, că nu sunt investiții, că nu se atrag fonduri externe însă atunci când este vorba despre votarea unui proiect de amenajare a unui spațiu public se opun. Este vorba despre consilierii locali PNL. În ședința ordinară de Consiliu Local Municipal de vineri, pe ordinea de zi a existat un proiect de hotărâre cu privire la stabilirea de destinație de platou piață a unei suprafețe de teren de 1507 mp din strada Eugen Stamate.

La discutarea proiectului liderii de grup ai Partidului Național Liberal Pașcani au luat cuvântul. Consilierul local Marius Pintilie a făcut precizarea că la cele două piețe agroalimentare din municipiu trebuie gândit un proiect de ansamblu cu hale acoperite, producătorii să nu mai fie nevoiți să vândă în frig, parcări, căi de acces, etc. Numai că toate aceste lucruri necesită foarte mulți bani și mai ales timp. Viceprimarul Gabriela Nedelcu a venit cu mențiunea că se dorește acest lucru se vine cu o soluție necesară de moment.

 

Nedelcu spune că în acest moment piața din deal este foarte aglomerată. „În acest moment, piața din zona deal este foarte aglomerată. Conform normelor ISU, căile de acces trebuie să aibă o lățime de minim 3,80 m în caz de intervenții. Singura soluție de moment este de a însuși acea bucată de stradă în domeniul pieței și să gândim o reamplasare a chioșcurilor. Acum nu facem decât să însușim acea suprafață iar ulterior venim cu decizia amplasărilor”, a precizat viceprimarul Gabriela Nedelcu.

Marius Pintilie a intevenit pe subiect și a spus părerea grupului de consilieri PNL. „Zona din spatele pieței este liberă. Suntem de acord cu extinderea pieței dar nu doar pe o parte. Eu cred că acolo se poate face o parcare prin eliminarea trotuarelor și a spațiilor verzi”, a spus liberalul Marius Pintilie.

 

„Dacă se condiționează proiectul pentru realizarea unei parcări nu este normal. Împiedicați niște agenți economici să -și desfășoare activitatea.  Ați solicitat (fiind vorba despre Marius Pintilie și problemele Lorimer – n.r.) de nenumărate ori să fiți puși în legalitatecu problemele pe care le aveți. Noi facem acum acest pas. Punem în legalitate niște lucruri. Strada respectivă nu este îndeajuns de mare pentru parcări. N-am face decât să ne batem joc”, a conchis Gabriela Nedelcu.

 

Soluții îndrăznețe

 

Și consilierul local PMP, Sorin Olariu este de părere că platoul pieței din deal trebuie extins pentru micii comercianți din zonă.

„Eu am mers în piață și am discutat cu comercianții. Este neapărat nevoie de această extindere. Este nevoie și de o parcare dar spațiul din zonă nu permite. Am să vin cu propunerea pentru ca în Bugetul de venituri și cheltuieli de anul acesta să prindem bani pentru realizarea unui proiect în sensul ca piața să fie acoperită cu o parcare supraterană. Se rezolvă astfel mai multe probleme”, a precizat și consilierul local PMP, Sorin Olariu.

În cele din urmă consilierii PSD plus consilierul local PMP a votat proiectul pentru reorganizarea pieței și noi investiții în zonă. Acesta a fost blocat de votul aleșilor locali de la PNL care s-au abținut, fiind necesar trei treimi pentru ca proiectul să treacă. Astfel că haosul din piață va persista.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Costel Iosub Tatarusi - Jurnalul Regional

DOC | „Primăria mobilă” la Tătăruși. Funcționarii publici vin în sprijinul cetățenilor pentru colectarea taxelor și impozitelor. Bonificație de 10% pentru contribuabili

Conducerea Primăriei comunei Tătăruși a inițiat o procedură care vine în sprijinul cetățenilor ce doresc ...