STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Pascani » 3.019 permise de conducere au fost retinute de politisti si au fost retrase 586 certificate de inmatriculare
pmp

3.019 permise de conducere au fost retinute de politisti si au fost retrase 586 certificate de inmatriculare

În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi, în primul semestru al anului 2017, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici, s-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive. Astfel, în primele 6 luni ale acestui an se constată o scădere a infracţiunilor sesizate cu 14%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acest lucru datorându-se acţiunilor preventiv-reactive organizate şi desfăşurate de poliţiştii ieşeni.

De asemenea, în perioada menţionată, se înregistrează o scădere principalelor infracţiuni sesizate comise cu violenţă cu 12%. Spre exemplu, se înregistrează o scădere cu 18% a tâlhăriilor sesizate şi cu 21% a infracţiunilor de lovire sau alte violenţe. Infracţiunile contra persoanei cu 19% şi a celor contra patrimoniului cu 14%.

Faptele de distrugere sesizate au fost cu 12% mai puţine. În ceea ce priveşte situaţia infracţiunilor de furt sesizate, scade cu 15% numărul acestor fapte. Astfel, scad cu 16% infracţiunile de furt din societăţi comerciale şi cu 22% infracţiunile de furt din auto. Furturile de animale scad cu 17%.

De asemenea, se înregistrează o scădere a infracţiunilor de ameninţare cu 25%, a violurilor semnalate cu 14%, iar infracţiunile de act sexual cu un minor scad cu 37%. În perioada menţionată au fost înregistrate 4262 cauze penale cu autori necunoscuţi şi au fost soluţionate 4238 astfel de cauze. Poliţiştii au cercetat 2049 de persoane, dintre care 273 pentru infracţiuni economico-financiare, 1.102 pentru infracţiuni judiciare.

În perioada analizată s-a constatat că principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: traversarea neregulamentară de către pietoni, viteza neadaptată la condiţiile de drum şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Poliţiştii rutieri au aplicat 35.145 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195/ 2002. Au fost reţinute în vederea 3.019 permise de conducere şi au fost retrase 586 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate şi cercetate 715 de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se înregistrează o scădere cu 3% a numărului de accidente rutiere, cu 8% a numărului de victime rănite grav şi cu 8% a numărului de victime rănite uşor, în urma accidentelor rutiere.

Înprimele 6 luni ale anului 2017, se înregistrează o scădere a numărului de sesizări, privind fapte penale comise în şcoli sau în zone adiacente acestora cu 18%. Pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, poliţiştii ieşeni au desfăşurat, pe parcursul primelor 6 luni din acest an, 1.642 de acţiuni de amploare, 14.454 de controale directe şi 49 de razii, pe timpul cărora au fost constatate 6.825 de infracţiuni. De asemenea, au fost efectuate 203 de comisii rogatorii şi au fost soluţionate 15.490 de petiţii şi scrisori primite de la cetăţeni.

S-au înregistrat 425 de participări ale poliţiştilor ieşeni la măsuri de ordine cu ocazia adunărilor publice şi au fost puse în aplicare 972 de mandate de aducere. Pe parcursul primelor 6 luni ale acestui an, poliţiştii ieşeni au aplicat 15.807 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, 1.220 la Legea nr. 12/1990, privind activităţile de comerţ ilicit şi 530 la Legea nr. 333/2003, privind paza bunurilor şi obiectivelor.

Principalele obiective ale I.P.J. Iaşi pentru anul 2017 sunt: reducerea numărului de infracţiuni judiciare şi a infracţionalităţii stradale sesizate prin intensificarea activităţilor specifice şi creşterea gradului de vizibilitate a forţelor de ordine. De asemenea, se are în vedere reducerea numărului de accidente rutiere.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...