Acasă » EVENIMENT » A gonit băut prin Tg. Frumos cu 113 km/h. Judecătorii pășcăneni au fost înțelegători, pentru că fusese Revelionul, dar au descoperit un schelet în dulap
pmp

A gonit băut prin Tg. Frumos cu 113 km/h. Judecătorii pășcăneni au fost înțelegători, pentru că fusese Revelionul, dar au descoperit un schelet în dulap

Revelionul a fost introdus de judecătorii pășcăneni printre motivele care pot duce la o pedeapsă mai ușoară. Prins băut la volan, un șofer a primit o simplă amendă pentru că se pilise de Revelion. Șoferul va ajunge totuși după gratii, dar pentru alt păcat.

În seara zilei de 1 ianuarie a anului trecut, o patrulă a compartimentului rutier al poliției Târgu Frumos a observat pe strada Cuza Vodă din localitate un autoturism Skoda care circula cu o viteză de 113 km/h, cu peste 50 km/h mai mare decât cea permisă în localitate. Au oprit mașina, având surpriza să constate că șoferul emana halenă alcoolică. Probele de sânge recoltate de la Giovani Răducanu au stabilit o alcoolemie de 1,22‰.

În cursul audierilor de către procurori, Răducanu a recunoscut doar că băuse de Revelion o cupă de șampanie și o jumătate de litru de vin. La momentul depistării, spusese că băuse de Revelion 150 ml de tărie, iar la spital, că băuse niște bere în dimineața zilei de 1 ianuarie.

Răducanu a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. În condițiile recunoașterii săvârșirii infracțiunii, fapta se pedepsește cu până la 3 ani și 4 luni de închisoare. Magistrații Judecătoriei Pașcani au consemnat periculozitatea dată de viteza cu care tânărul de 27 de ani circula prin oraș, dar s-au arătat îngăduitori. „În favoarea inculpatului, instanța reține că prin fapta sa nu s-a produs niciun accident rutier, comiterea acesteia fiind circumstanțiată și în contextul în care în seara precedentă fusese sărbătorit Revelionul. Foarte important, era orientat spațial, temporal, alopsihic și autopsihic, nu avea tulburări emoțional-instinctuale, fără tulburări de echilibru static și dinamic și fără tremor și imprecizie în mișcări. Aceste aspecte denotă că inculpatul avea, cel puţin aparent, neafectate abilitățile de a conduce autovehicule”, au consemnat judecătorii.

Procurorul de ședință a cerut în instanță condamnarea inculpatului la pedeapsa închisorii. Judecătorii au apreciat însă că ar fi o pedeapsă „mult prea drastică și chiar nepotrivită inculpatului”. Magistrații au optat pentru o simplă amendă penală de 3.600 lei, corespunzătoare unui număr de 180 de zile-amendă. Tânărul nu se afla însă la prima faptă penală. În iulie 2022, în privința lui fusese dispusă amânarea timp de doi ani a unei pedepse de un an de închisoare pentru act sexual cu un minor. Ca urmare, amânarea pedepsei a fost revocată, iar Răducanu va trebui să plătească amenda penală pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, dar și să execute un an de închisoare. Sentința a fost contestată de Răducanu, dar Curtea de Apel a menținut condamnarea dictată de instanța inferioară.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Controale în județul Iași. Amenzi de peste 140 000 lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii ieșeni au intervenit în peste 150 de situații solicitate ...