Acasă » REGIONAL » Moldova » A inceput modernizarea drumului judetean Targu Frumos- Cucuteni
thomplast

A inceput modernizarea drumului judetean Targu Frumos- Cucuteni

Reprezentantii Consiliului Judetean Iasi a anuntat faptul ca a inceput modernizarea drumului judetean DJ280B Targu Frumos-Cucuteni. Este vorba despre un tronson de 9,2 km ce va fi reabilitat contra sumei de 11,7 milioane de lei cu TVA.

Pe lângă lucrările de modernizare, se vor mai construi 3000 de metri liniari de rigole betonate, 1900 de metri liniari de rigole carosabile și 6900 de metri liniari de șanțuri.
Proiectul prevede și amenajarea cu pavele a 2900 de metri pătrați de trotuare, montarea a 102 podețe și a 1300 de metri liniari de parapet metalic. După finalizarea lucrărilor, constructorul va reface semnalizarea rutieră.

“Modernizarea drumului județean Târgu Frumos-Cucuteni va oferi mobilitate mai mare locuitorilor din această zonă și va facilita accesul turiștilor către Cucuteni, considerat leagănul civilizației europene. Este un proiect complex a cărui perioadă de realizare este de 15 luni, sperăm să reușim să finalizăm lucrările mai devreme, însă ne vom asigura că sunt respectate toate standardele impuse în caietul de sarcini”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.
Proiectul de modernizare a DJ 280B este finanțat de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vremea de Paște și de 1 Mai. Ce vești ne aduce Iepurașul pentru următoarea perioadă

Vremea de Paște și de 1 Mai. Meteorologii au emis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni ...