Acasă » CULTURAL » A murit Corneliu Stroe, interpret de jazz. Maestrul a facut infarct
pmp

A murit Corneliu Stroe, interpret de jazz. Maestrul a facut infarct

Interpretul de jazz Corneliu Stroe a murit la varsta de 67 de ani. Artistul a facut un infarct in noaptea de sambata spre duminica.
Corneliu Stroe s-a nascut pe 22 octombrie 1949 la Bucuresti, Corneliu Stroe a fost unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati percutionisti din Romania.
Copilaria si adolescenta le-a petrecut la Medias, unde si-a inceput si cariera muzicala alaturi de diferite trupe locale, inainte de a se alatura proiectului muzical Orfeus.
Intre 1991 si 2008 a facut parte din trupa Creativ, alaturi de un alt nume de referinta al jazz-ului romanesc, Harry Tavitian. Impreuna, artistii s-au remarcat de-a lungul deceniilor la importante festivaluri de profil din Sibiu, Galati, Ploiesti etc.
Corneliu Stroe suferea de afectiuni cardiace si suferise chiar o interventie chirurgicala. Starea medicala precara nu i-a stirbit insa din pofta de viata sau din iubirea pentru muzica si spectacol, astfel ca a continuat sa urce pe scena si sa sustina concerte, in diferite formule, alaturi de diversi artisti constanteni, conform postului Radio Constanta.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Film educaţional despre habitatele sturionilor sălbatici din bazinul Mării Negre, disponibil online – VIDEO

„The Last Sturgeon”, film despre habitatele sturionilor, este disponibil online. Producţia dispune de rezoluţii şi ...