Acasă » REGIONAL » Iasi » A ramas fara permis de conducere pentru ca a apasat pedala de acceleratie prea tare

A ramas fara permis de conducere pentru ca a apasat pedala de acceleratie prea tare

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași și Biroului Rutier Iași au acționat pentru prevenirea şi combaterea încălcarii normelor rutiere privind folosirea centurii de siguranţă şi/sau altor dispozitive de retenţie omologate și încălcării regimului legal de viteză. In cursul zilei de ieri, au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.075 de lei, dintre care 32 pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 24 pentru nefolosirea centurii de siguranță pe timpul deplasării cu autoturismul, 19 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dizpozitiv „handsfree”, 1 pentru depășire neregulamentară și 18 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare. Spre exemplu, un tânăr de 25 de ani, din comuna Butea, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 de lei, întrucât a condus un autoturism, pe DE 583, între localitățile Lețcani și Podu Iloaiei, cu viteza de 142 km/h, pe un tronson de drum limitat la 100km/h. De asemenea, conducătorul auto nu purta centura de siguranța pe timpul de deplasării cu autoturismul.

 Totodata, un bărbat de 36 de ani, din comuna Moțca, a fost sancționat contraventional cu amendă în cuantum de 1.305 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, întrucât a condus un autoturism pe DE 583, între localitățile Lețcani și Podu Iloaiei, cu viteza de 152 km/h control radar, pe un tronson de drum limitat la 100 km/h.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primarul din Tg. Frumos, dat pe mâna procurorilor. ANI l-a prins cu fals în declarații. Vatamanu: Probabil vor să vadă dacă am achitat impozitele și taxele aferente

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și ...