Acasă » REGIONAL » Moldova » Achiziție nouă pentru comuna Todirești. Microbuz școlar cumpărat din bugetul primăriei
nomad

Achiziție nouă pentru comuna Todirești. Microbuz școlar cumpărat din bugetul primăriei

Veste bună pentru elevii comunei Todirești. Aceștia vor merge la școală cu un microbuz nou, recent achiziționat de conducerea primăriei. Este vorba despre o mașină dedicată transportului de elevi cu o capacitate de 19 + 1 locuri.

Potrivit conducerii Primăriei Todirești, investiția făcută din bugetul local era absolut necesară deoarece în parcul auto al unității administrative există doar două microbuze, din care unul se află în stare avansată de degradare.

”Încă din anul 2016 am făcut demersuri pentru un microbuz școlar prin fonduri externe. Am depus documentații la ministere, Consiliul Județean Iași, etc. pentru a găsi soluții financiare în vederea achiziționării unui microbuz de transport elevi. Am primit răspunsuri de genul că să mai așteptăm sau că nu sunt fonduri. Pe parcurs, am decis, mai ales că am observat că nu reușim să facem această achiziție necesară, să cumpărăm microbuzul cu bani de la bugetul local. Mai avem un microbuz care se află în stare avansată de uzură și un alt microbuz care necesită reparații dar care poate fi pus în circulație fără prea mari probleme”, a declarat primarul comunei Todirești, Ovidiu Droancă.

Acesta a adăugat faptul că pentru transportul elevilor la unitățile de învățământ din localitate abia ajung două microbuze. „Microbuzul cu grad mare de uzură nu dorim să-l mai punem în circulație pentru transportul elevilor. Este prea vechi. Eventual o să fie folosit, dar vom mai analiza această situație, la rute mici pentru alte activități. Important este că la ora actuală, cu cele două microbuze existente, vom reuși să ne descurcăm mai bine față de până acum cu transportul elevilor. Însă nu este îndeajuns”, a conchis primarul comunei Todirești.

De precizat faptul că pentru achiziționarea microbuzului s-a alocat de la bugetul local o sumă de 233.620 lei. Per total, în comuna Todirești, sunt aproximativ 900 de copii, școlari și preșcolari. Este un număr mare comparativ cu alte comune din apropiere unde se închid școli din pricina faptului că nu mai există elevi.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Contracte semnate pentru servicii de proiectare la amenajarea noului cimitir și extinderi rețea gaze în Pașcani

Primarul Dumitru Pantazi anunță faptul că în cursul zilei de astăzi a semnat două noi ...