Acasă » EVENIMENT » Acțiuni eficiente ale polițiștilor din Hârlău, soldate cu amenzi și permise reținute
pmp

Acțiuni eficiente ale polițiștilor din Hârlău, soldate cu amenzi și permise reținute

În perioada 28 februarie – 03 martie 2024, efectivele de Poliție Rutieră și Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași (Serviciul Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene, Biroul Rutier Iași, Biroul Rutier Pașcani, Compartimentul Rutier Târgu Frumos și Compartimentul Rutier Hârlău) au desfășurat acțiuni punctuale pentru creșterea nivelului de siguranță rutieră.

Aceste activități s-au concentrat pe arterele importante care traversează aria de responsabilitate menționată. Scopul primordial al acestor eforturi a fost acela de a asigura conformitatea comportamentelor participanților la trafic cu reglementările legale în vigoare.

Polițiștii implicați în operațiune au realizat un număr impresionant de testari alcoolscopice – în total 509. Din aceste verificari s-a constatat că majoritatea conducatorilor auto se aflau în limitele legale privind consumul de alcool. Cu toate acestea, nu toate rezultatele au fost conforme normelor rutiere.

Rezultatul acţiunii a culminat cu aplicarea unui număr semnificativ de sancţiuni contravenţionale – 285 la număr – reflectând perseverenţa autorităţilor în combaterea abaterilor. Dintre aceste penalizari, cele mai multe au fost atribuite pentru nerespectarea regimului legal de viteză (168), urmate apoi de sancţiuni pentru conducere sub influenţa alcoolului (3) şi pentru alte tipuri diverse abateri (114). Aceast detaşament disciplinar se ridică la o valoare totalizată impresionant: 169.495 lei.

Un aspect important al operaţiunii l-a constituit retenţia permiselor de conducere; au fost reţinute nu mai puţin decât 29 astfel documente esenţiale oricărui șofer responsabil: dintre aceste cazuri documentate oficial , 19 sunt atribuite încalcarii limitelor legale ale vitezei pe drumurile naţionale şi europene ,4 cauzate prin comportamente imprudente datorită conducerii sub influențe etilice.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...