Acasă » REGIONAL » Moldova » Acțiuni în instanță pentru cei prinși că ocupă ilegal domeniul public | VIDEO

Acțiuni în instanță pentru cei prinși că ocupă ilegal domeniul public | VIDEO

Raportul întocmit de Poliția Locală cu privire la cei identificați că ocupă domeniul public fără a deține acte legale a fost discutat de către Comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Local. La ședința de ieri au participat cinci consilieri PSD, patru PNL și un consilier local PMP, funcționari din Primărie, reprezentanți ai Poliției Locale dar și presa. S-a pus în discuție raportul în care au fost identificate 33 de cazuri de ocupări a domeniului public fără acte legale. Printre acestea se numără și cazul consilierului local PNL Marius Pintilie.

Membrii Comisiilor reunite au încercat să identifice soluții pentru ca acest fenomen să fie stopat însă au precizat că nu Consiliu Local trebuie să ia hotărâri în acest sens ci primarul cu funcționarii din Primărie. Șeful Poliției Locale, Vasilică Avasiloaie a venit cu propunerea de a se face o mediere între părți și să se încerce recuperarea prejudiciului creat la bugetul local prin neplata taxelor și impozitelor pe construcții.

Secretarul general Irina Jitaru a precizat că Legea nu este clară în astfel de cazuri iar singura soluție ar fi trimiterea lor în judecată și aplicarea unor măsuri în funcție de decizia instanței. O altă soluție discutată a fost demolarea clădirilor construite fără autorizații însă nimeni nu dorește să-și asume o astfel de acțiune.  Consilierul local PMP, Sorin Olariu a făcut precizarea că trebuie analizate și alte spețe de construcții pe domeniul public. Sunt persoane care, la fel ca în cazul celor identificați deja, au construit garaje sau alte clădiri fără autorizații iar măsurile ce vor fi identificate ar trebui aplicate pentru toți. De asemenea, Olariu a criticat consilierii PNL că tergiversează această problemă pentru a-l scoate cu basma curată pe șeful lor de partid, Marius Pintilie. După aproximativ două ore de dezbateri s-a ajuns la concluzia ca primarul Dumitru Pantazi să demareze prin specialiștii din Primărie acțiuni în instanță.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pregătiri de primăvară la spațiile verzi din Pașcani

Lucrările prilejuite acestei perioade la spațiile verzi din municipiu continuă. Spre exemplu, se intervine constant ...