Acasă » POLITIC » AEP îi asigură pe cei care se înregistrează la votul în străinătate că datele lor sunt în siguranţă
thomplast

AEP îi asigură pe cei care se înregistrează la votul în străinătate că datele lor sunt în siguranţă

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a transmis că datele românilor care se înregistrează pe portalul pentru votul în străinătate sunt în siguranţă, iar informaţiile care circulă în spaţiul public cum că datele personale ar ajunge la ANAF sunt eronate.

AEP face precizări în urma apariţiei unor informaţii în spaţiul public potrivit cărora alegătorii din străinătate ezită să se înregistreze pe portalul www.votstrainatate.ro din cauza suspiciunii că datele lor ar putea ajunge la ANAF sau la alte instituţii:

“Potrivit art. 29 alin. (2) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, datele şi informaţiile conţinute în Registrul electoral sunt destinate exclusiv proceselor electorale”, arată un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

AEP menţionează că datele românilor din străinătate care se preînregistrează pe portalul www.votstrainatate.ro sunt doar la dispoziţia Autorităţii şi a Ministerului Afacerilor Externe.

Listele electorale permanente cu cetăţenii români înregistraţi ca alegători în străinătate se întocmesc doar pentru alegerile prezidenţiale din acest an, potrivit sursei citate.

„Îi asigur pe toţi românii din străinătate că datele lor sunt în siguranţă şi îi îndemn să se înregistreze fără rezerve pe portalul www.votstrainatate.ro, recomandându-le să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără cozi, fără deplasări şi fără costuri”, a transmis preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Preşedintele AEP recomandă cetăţenilor români din străinătate să nu dea credit informaţiilor menite să descurajeze exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă sau la o secţie de votare mai aproape de casă.

Potrivit portalului www.votstrainatate.ro, până la ora transmiterii acestei ştiri, s-au preînregistrat 8.401 de alegători români pentru a vota la secţiile din străinătate la alegerile prezidenţiale din toamnă iar 8.155 s-au preînregistat pentru votul prin corespondenţă.

Alegătorii români care vor să se preînregistreze pentru a vota din străinătate la alegerile prezidenţiale din noiembrie mai pot face acest lucru până pe 11 septembrie.

Pentru cetăţenii români din străinătate, primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în zilele de 8,9 şi 10 noiembrie, al doilea tur urmând să aibă loc în zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie.

Sursa mediafax.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Furtuna perfectă în politică: Guvernul Dăncilă încearcă o premieră absolută și s-ar putea să-i iasă planul

Guvernul monocolor PSD o să ceară săptămâna viitoare votul Parlamentului pentru modificări în echipa de ...