Acasă » POLITIC » Alegeri parlamentare 2020. Surse: PSD ar obține peste 30% la alegerile parlamentare. Ascensiunea USR-PLUS ar contribui la căderea PNL pe locul secund

Alegeri parlamentare 2020. Surse: PSD ar obține peste 30% la alegerile parlamentare. Ascensiunea USR-PLUS ar contribui la căderea PNL pe locul secund

Alegeri parlamentare 2020. O cercetare sociologică prezentată în interiorul PMP arată că PSD ar obține un procent de 30% la alegerile parlamentare, au dezvăluit surse politice pentru site-ul stiripesurse.ro.

Alegeri parlamentare 2020. Potrivit aceluiași sondaj, PNL ar urma să scadă sub 30% la alegerile din 6 decembrie, în principal ca urmare a ascensiunii USR-PLUS, în timp ce PMP ar obține un scor de 6%. În aceste condiții, o viitoare guvernare „de dreapta” ar fi posibilă doar cu susţinerea partidului fondat de Traian Băsescu.

Conform acestei cercetări sociologice, în cazul în care prezența la urne ar fi de 41%, rezultatele ar putea arăta în felul următor:

PSD – 31%

UDMR – 6%

Pro România – 5%

AUR – 2%

PER – 1%

Sondajul a fost realizat în teren, prin interviuri faţă în faţă, în săptămâna precedentă, potrivit surselor politice citate de stiripesurse.ro.

Alegeri parlamentare 2020. Cum votezi dacă nu eşti în localitatea de domiciliu sau dacă ai viză de flotant

La votul din 6 decembrie cetăţenii vor merge la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința, însă există şi o excepţie.

„În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă localitate din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința”, se arată în îndrumarul alegătorului realizat de Autoritatea Electorală Permanentă.

Pentru scrutinul din 6 decembrie sunt constituite 43 de circumscripţii electorale, câte una la nivelul celor 41 de judeţe, o circumscripție în municipiul București și o circumscripție pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.

Conform Autorităţii Electorale Permanente, numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 octombrie este de 18.981.242, cu 2.012 mai puţini faţă de ultima informare, realizată la sfârşitul lunii septembrie. Citește mai multe pe Româniatv.net

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

DOC | Propuneri aduse la „Lista de investiții” a bugetului pășcănean de către consilierul local PMP Sorin Olariu. Iată ce proiecte vizează

Au început să fie făcute propuneri pentru „Lista de investiții” pe anul 2021 la Bugetul ...