Acasă » REGIONAL » Moldova » Alianța Dreapta Unită este dezbinată la Hârlău, după ce proaspătul președinte USR a cerut înlocuirea viceprimarului de la PMP
pmp

Alianța Dreapta Unită este dezbinată la Hârlău, după ce proaspătul președinte USR a cerut înlocuirea viceprimarului de la PMP

Situația din Hârlău a creat o mare agitație în cadrul Alianței Dreapta Unită. Într-un moment în care cele trei partide, USR, PMP și Forta Dreptei, ar fi trebuit să formeze un front comun în vederea alegerilor viitoare, diviziunile au început să apară.

Noul președinte al organizației USR din Hârlău, Gheorghe Onofrei, fost membru PRO România și consilier local, a inițiat un proiect de hotărâre pentru demiterea viceprimarului Radu Sârbu – membru PMP. Această mișcare a creat o dezbinare în cadrul alianței și a generat tensiuni între cele două partide.

Reprezentanți ai PMP au declarat că recent s-au efectuat lucrări de modernizare la noul sediu comun al USR și PMP din Hârlău. Însă aceste lucrări au dus la blocarea accesului membrilor PMP timp de aproape două luni. După mai multe discuții cu proprietarul spațiului, cu cei de la USR Iași, membrilor PMP li s-au permis accesul.

De asemenea, pemepiștii din Hârlău au adus în atenție faptul că reprezentanții USR nu au respectat proporțiile suprafeței comune și și-au pus un banner  care acoperă vizibilitatea siglei partidului lor.

În ciuda acestor tensiuni interne din Alianța Dreapta Unitată la nivel local, președintele USR Iași Ștefan Tanasă nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere asupra situației actuale din localitate.

Președintele PMP Hârlău, Radu Sârbu a spus că este regretabil că o astfel de dezbinare apare chiar acum când ar trebui să existe unitate pentru a face față competiţiei politice dar și pentru a rămâne centraţi pe obiectivele comune ale Alianţei Dreapta Unită și mai ales pe obiectivele de dezvoltare a orașului.

Actualul viceprimar a declarat că exclude orice alianță cu cei de la USR atâta timp cât președinte este Gheorghe Onofrei.

„De când a venit la USR am avut niște probleme dar s-au rezolvat acum. Nu am avut acces la sediul de partid, intrare fiind comună, dar ni s-a dat o cheie. Da, și cu sigla partidului este o problemă că a fost pusă pe toată lungimea și corect era să împărțim suprafața. Oricum, excludem orice colaborare cu USR dacă președinte este domnul Gheorghe Onofrei. Dumnealui alături de alți consilieri au inițiat un proiect de hotărâre la sfârșitul lunii ianuarie pentru excluderea mea din funcția de viceprimar. Au ieșit prost din această chestiune deoarece am venit cu argumente puternice, cu documente pe care ei le neglijau. Au mizat pe faptul că nu o să vin să prezint realizările mele în ședință. Dar mi-am arătat contribuțiile și munca depusă. Și-au dat cu stângul în dreptul!

Cu actualul primar suntem într-o colaborare pentru dezvoltarea orașului, dar orice proiect pe care-l votăm este analizat în partid. Deci contează părerea colegilor. Nu văd rostul să pui piedici, cum face domnul Onofrei spre exemplu, la orice proiect de dezvoltare. Am o atitudine de colaborare cu primarul în funcție pentru dezvoltare și spre binele orașului”, a declarat contactat telefonic pentru a explica situația Radu Sârbu.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...