Acasă » REGIONAL » Moldova » Alianță între USR și PLUS la Pașcani, pentru alegerile locale. Candidat unic la primărie

Alianță între USR și PLUS la Pașcani, pentru alegerile locale. Candidat unic la primărie

O primă alianță oficială între două organizații politice a fost deja bifată la Pașcani. Este vorba despre USR și PLUS. Anunțul oficial a fost făcut pe rețeaua de socializare Facebook. Acordul între cele două formațiuni a fost semnat în data de 05 august. Ca urmare, cele două partide vor avea candidați comuni pe liste. Candidatul unic pentru fotoliul de primar rămâne Mioara Petrescu de la USR.

„Este oficial: avem Alianță între USR și PLUS și la Pașcani! Ieri, 5 august, împreună cu colegii de la Plus Pașcani am finalizat discuțiile în vederea găsirii unei soluții optime de colaborare și așa cum era normal, discuțiile au avut un rezultat pozitiv. Am decis împreună că vom merge pe liste comune la alegerile locale din 27 septembrie 2020 susținând totodată candidatul unic al Alianței USR PLUS, doamna Mioara Petrescu. Suntem două forțe politice noi, curate și care avem aceleași idealuri, principii și obiective pentru oraș, așadadar această alianța o considerăm ca fiind un lucru firesc și o dovadă de maturitate! Totodată la nivel central, între Uniunea Salvați România – USR și PLUS, se fac pași repezi și fermi către o fuziune, astfel că vom deveni o singură formațiune politică menită să ofere pășcanenilor șansa reală de a scăpa orașul de sub influența grupurilor de interese ce l-au ținut captiv în ultimii 30 de ani! Ne-am înscris în USR și PLUS tocmai pentru că nu ne simțeam reprezentați de vechea clasă politică și totodată pentru că direcția în care orașul nostru merge este una greșită. Pașcaniul are nevoie de o reîmprospătare totală în ce privește modul de a face politică, iar noi suntem pregătiți să facem această schimbare! Împreună suntem mai puternici și mai buni! Împreună schimbăm orașul! Hai alături de noi!”, este îndemnul spre final al Alianței USR PLUS.

Amintim faptul că liberalii pășcăneni și-au dorit o alianță cu cei de la USR Pașcani. După mai multe runde de negocieri înțelegerile dintre cele două organizații au căzut. PNL Pașcani, prin vocea președintelui Marius Pintilie, s-a arătat a fi dezamăgit de această situație. Cei de la USR au precizat în mare faptul că negocierile privind o alianță comună locală au fost tardive.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Spania se încurcă în morții de Covid. O femeie declarată decedată și înmormântată s-a întors la căminul unde locuia

O spaniolă în vârstă de 85 de ani despre care familia sa fusese informată că ...