Acasă » ECONOMIC » Alință-bombă la granițele României. Se pregătesc să învingă împreună pandemia
nomad

Alință-bombă la granițele României. Se pregătesc să învingă împreună pandemia

Ungaria, Slovacia şi Cehia îşi vor redeschide, începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, frontierele comune pentru cetăţenii acestor state, cu anumite condiţii, a anunţat marţi şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, într-un comunicat.Ungurii, slovacii şi cehii vor putea trece frontiera pentru deplasări de cel mult 48 de ore, fără a mai fi supuşi carantinei obligatorii în contextul pandemiei. Dacă cineva va depăşi cele 48 de ore de şedere, va putea reveni în ţară doar condiţionat de un test negativ la coronavirus sau de intrarea în carantină timp de 14 zile, transmite Reuters. 

Totodată, cetăţenii ungari vor putea călători în Cehia prin Slovacia, dar nu vor putea reveni pe acelaşi traseu, ci vor trebui să facă un ocol prin Austria, a precizat Szijjarto. Aceeaşi condiţie li se aplică şi cehilor care revin în ţară din Ungaria. Ungaria şi-a redeschis luni dimineaţă frontiera de sud pentru cetăţenii sârbi.

La Praga, premierul Andrei Babis a informat miercuri pe Twitter că Ungaria s-a alăturat acordului intervenit între Cehia şi Slovacia privind libera circulaţie, pentru deplasări limitate la 48 de ore, potrivit DPA. Marţi, Babis a informat că Republica Cehă şi Slovacia îşi vor deschide miercuri frontiera comună pentru persoanele care călătoresc în cealaltă ţară timp de maximum 48 de ore. „Acest lucru va fi posibil fără teste sau carantină”, a precizat el într-o postare pe Twitter.

UE poate supravieţui economic crizei dacă permite bugete mai mari pentru investiţii

Peter Szijjarto, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că Uniunea Europeană poate supravieţui din punct de vedere economic crizei pe care o traversează dacă permite statelor membre să folosească mai mulţi bani proprii pentru investiţii şi locuri de muncă. „Eu cred că UE poate supravieţui în termeni economici acestei situaţii grele dacă va îngădui statelor membre să utilizeze bugetele proprii pentru toate investiţiile care vor crea joburi şi care vor salva joburi.

 Citește toată știrea pe EVZ.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Au crescut prețurile pe litoral. O turistă spune că a cheltuit 2.500 de euro la Mamaia: „Nu e ok. Totuși, nu suntem în Dubai”

Este cel mai aglomerat weekend din această vară de pe litoralul românesc. Vremea frumoasă i-a ...