Acasă » ECONOMIC » Amazon a ajuns cea mai valoroasă companie din lume, depășind Microsoft
thomplast

Amazon a ajuns cea mai valoroasă companie din lume, depășind Microsoft

Amazon a ajuns cea mai valoroasă companie din lume, depășind Microsoft, după ce capitalizarea sa bursieră a ajuns la 797 de miliarde de dolari la finalul ședinței de tranzacționare de luni, scrie CNBC.

 

Microsoft, care a depășit Apple la finale anului trecut, avea o valoare de ‘doar’ 783 miliarde. Acțiunile Amazon au crescut luni cu 3,5%, până la 1.629 dolari, în timp ce acelea ale Microsoft au crescut doar cu 1%, până la 102,06 dolari pe unitate.

 

Amazon, regele retailului online

Amazon domină retailul online și segmentul de cloud computing, iar mai nou s-a extins și în retailul tradițional, cumpărând lanțul Whole Foods. De asemenea, investește în magazinele fără angajați și în asistentul inteligent Alexa.

 

Microsoft domină PC-urile

 

Microsoft este regele calculatoarelor, Windows dominând sistemele de operare de pe PC-uri. În domeniul mobilelor nu a avut noroc, deși a cumpărat Nokia, după cum nu are succes nici în domeniul motoarelor de căutare cu Bing. Însă Microsoft are însă un mare succes în domeniul serviciilor de cloud computing și al serverelor prin platforma Azure.

 

Alphabet, holdingul care deține Google

A treia companie din lume în funcție de valoarea bursieră este Alphabet, holdingul care deține Google. Acesta are o capitalizare de 744 miliarde de dolari. Google produce Android, cel mai folosit sistem de operare din lume pe telefoane și tablete, dar deține și browserul Chrome, platforma video YouTube, Gmail și Google Maps. Mai nou investește masiv în inteligența artificială, iar Google Assistant e pe cale să ajungă instalat pe un miliard de dispozitive.

 

Sursa www.libertatea.ro

(Visited 1 times, 1 visits today)

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Loteria bonurilor fiscale. Valoarea și data bonurilor cu șanse de câștig

Bonurile fiscale emise în data 28 februarie 2019, cu o valoare de 147 lei, au ...